Kaos inför Kinas F1-lopp

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TT

F1-helgen i Kina inleddes med ett KAOS.
Förarna körde bara under 21 av 180 träningsminuter.
– Det är en stor besvikelse för alla, både förare och fans, säger Marcus Ericsson.

Fredagens träningar i Kina inleddes med ett väderkaos. Under det första passet körde Marcus Ericsson och hans teamkollega Antonio Giovanazzi fyra varv var, samtliga bakom den virtuella säkerhetsbilen. Under det andra passet körde förarna ingenting.

Det var så dimmigt att ambulanshelikoptern inte kunde landa på det utvalda sjukhuset vilket gjorde att förarna inte fick köra.

– Vi kunde bara köra ett par varv bakom den virtuella säkerhetsbilen under det första passet. Det är en stor besvikelse för alla, både förare och fans, säger Marcus Ericsson.

Kaos inför Kins F1-lopp

Enligt väderleksrapporten kommer vädret att vara ostadigt under resten av helgen också och det är ett orosmoment för förarna som inte har testat de nya bilarna med regndäck. I morgon väntar en träning innan kvalet.

– Programmet för lördagen: tre träningar, kval söndag morgon och sedan loppet. Vem röstar för det? undrar Lewis Hamilton via twitter.

Hamiltons förslag

Mercedesföraren är oroad inför helgen eftersom förarna inte har någon större erfarenhet av att köra i regn med de nya bilarna.

– Jag har bara kört ett varv med årets regndäck och efter det varvet är det enda jag kan säga att det känns ungefär samma sak som 2016, säger han.

– Banan var helt okej i dag, vi hade kunnat köra hela dagen om det inte var så att molnen hade ställt till det. Det är inget vidare vare sig för fansen framför tv:n eller för de som köpt biljetter och kommit ut hit. Det har knappast sett en enda bil på banan i dag och det är tufft. Nu måste vi jobba tillsammans med det internationella bilsportförbundet och med FOM för att hitta en lösning på problemet när vi har liknande väderförhållanden i framtiden.

Publicerad:

LÄS VIDARE