Efter mordhoten: "Skönt att inte stå på scenen"

Foto: Bildbyrån
Marie Lehmann från Idrottsgalan 2016.
SPORTBLADET

Marie Lehmann, 51, blev mordhotad innan Idrottsgalan 2016.

Nu var hon tillbaka – fast inte på scenen.

– Med tanke på vad som hände förra året så känns det väldigt skönt att inte stå på scenen i kväll, sa Marie Lehmann till Expressen.

Marie Lehmann har jobbat på SVT under många år och är just nu framför allt känd som programledare i hockey- och friidrottssammanhang.

Lehmann delar dessutom ut priset ”Sportspegelpriset” på Idrottsgalan varje år i januari, strax efter JVM-turneringen som hon jobbat med i ett decennium.

Men under förra årets prisutdelning blev Marie Lehmann mordhotad, vilket gjorde att hon sattes under polisbevakning. Hotet var riktat direkt till Lehmann och det kom till tv-sporten där det stod vilken tid och plats som gällde.

– Det blev en stor apparat, jag och min familj tvingades bo på hotell och sedan stod vårt hem under polisbevakning, sa hon då.

”Skönt att inte stå på scen”

På galan igår stod hon inte upp och delade ut några pris. Istället satt SVT:s programledare ner vid borden och njöt av att titta på. Anledningen till det är inte att hon blev mordhotad förra året.

– Inte direkt. De vill nog variera prisutdelare skulle jag gissa. Men med tanke på vad som hände förra året så känns det väldigt skönt att inte stå på scenen i kväll, sa Marie Lehmann till Expressen.

”Jag var nervös”

Marie Lehman kom sent till idrottsgalan den här gången.

– Med anledning av det som hände förra året, att jag blev mordhotade, valde jag att komma sent i år. Jag var lite nervös tidigare i dag och därför kändes skönt att undvika röda mattan och allt det där innan, sa hon.