Mikael Ymer

Därför lämnar Ymer svenska akademin

Av: 

Andreas Käck

SPORTBLADET

Mikael Ymer, 18, lämnar den svenska tennisakademin Good to Great.

Enligt Sportbladets uppgifter beror uppbrottet på att parterna haft en olika syn på talangens framtid, delvis vad gäller ekonomiska avtal.

”Jag vill tacka tränarna som har hjälpt mig vid sidan av och på banan för att bli en bättre tennisspelare och att mogna som person”, säger Ymer i ett uttalande.

20-årige Elias Ymer är rankad 150 i världen men hans 18-årige lillebror Mikael (rankad 498) anses av många vara en ännu större råtalang.

Sommaren 2015 gick han till final i Wimbledons juniorturnering och två veckor senare tog han JEM-guld i 18-årsklassen, trots att han inte ens hade fyllt 17.

Ymer har på senare år dragits med skadeproblem men gjorde väsen av i höstas då han vann dubbelturneringen i Stockholm Open tillsammans med Elias.

Kom inte överens

Mikael Ymer har tillhört den svenska akademin Good to Great sedan han var tolv år gammal.

Nu väljer han att bryta samarbetet.

Enligt Sportbladets uppgifter har parterna haft en olika syn på hur 18-åringens framtid ska se ut.

Delvis ska det ha handlat om framtida ekonomiska uppgörelser.

Good to Great ska ha begärt en klausul som innebär Mikael Ymer ska betala tillbaka en viss summa pengar om han i framtiden etablerar sig på topp 100-nivå, pengar som akademin anser sig gjort förtjänt av efter att ha stöttat spelaren i sex års tid och som då ska gå oavkortat till satsning på nästa generation svenska talanger.

Ymer ska dock – uppbackad av sin personliga agentur IMG – ha motsatt sig de avtalspremisser som Good to Great föreslagit.

”Hjälpt mig mogna”

Och nu står det alltså klart att parterna går skilda vägar.

”Jag vill tacka Good to Greats team och Bactiguard (ett fys- och medicintekniskt företag, reds.anm) för stödet de gett mig de senaste sex åren. De har ett grymt team och jag önskar dem all framgång i framtiden. Jag vill också tacka tränarna som har hjälpt mig vid sidan av och på banan för att bli en bättre tennisspelare och att mogna som person”, säger Mikael Ymer i ett pressmeddelande.

Enligt Sportbladets uppgifter kommer Mikael Ymer tillsvidare att träna tillsammans med sin pappa.

18-åringen har varit borta med skada sedan slutet av oktober men är nu åter i full träning och redo för tävlingscomeback.

ANNONS

Jackpot på Europatipset – 6 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Mikael Ymer

Elias Ymer

Stockholm Open

Tennis