Wehrlein missar fler F1-lopp

SPORTBLADET

Pascal Wehrlein är ännu inte frisk.
Därför heter Marcus Ericssons teamkollega återigen Antonio Giovanazzi.
– Jag hoppas att jag är tillbaka till Bahrains GP, säger Wehrlein.

Foto: Rick Rycroft/AP/TT
Sauber-föraren Pascal Wehrlein. Arkivbild.

Den tyske F1-föraren kraschade under jippoevenemanget Race of Champions i januari och han skadade både rygg och nacke. Det gjorde att han inte kunde träna ordentligt på nio veckor och eftersom det krävs en extrem fysisk styrka för att kunna bemästra årets F1-bilar så tvingades Wehrlein lämna återbud till F1-premiären i Australien.
Nu är det klart att Sauberföraren också missar helgens deltävling i Kina.
– Det viktigaste är att jag kan träna hårt och intensivt så att jag är tillbaja i bra form så snart som möjligt, säger Pascal Wehrlein.
– Så att jag är så bra förberedd som möjligt för mitt första F1-lopp med Sauber.

Wehrlein missar fler F1-lopp

Efter Kinas GP är det bara en vecka till nästa lopp, säsongens tredje, men Wehrlein är positiv.
– Jag hoppas att jag är tillbaka till Bahrains GP. Jag kommer absolut senast att vara tillbaka Rysslands GP. Då ska jag vara i bästa möjliga form.
Det är säsongens fjärde GP och avgörs den första helgen i maj.
Ersättaren Antonio Giovanazzi stöttas av Saubers motorpartner Ferrari och han var tvåa i GP2 förra säsongen. Han imponerade i sin F1-debut, kvalade in på placeringen bakom Marcus Ericsson och körde sedan i mål som tolfte man medan Ericsson bröt efter en kollision redan på det första varvet.

Nu ryktas det om att Giovanazzi kan ersätta Wehrlein som permanent förare för teamet, men det dementerar teamchefen Monisha Kaltenborn.

ARTIKELN HANDLAR OM