Linn Persson: ”Det känns jobbigast”

Linn Persson spurtade ner Elvira Öberg och kostade samtidigt landslagskollegan segern i masstartscupen.

Nu berättar Persson om reaktionerna på sociala medier.

– Det har varit en hel del ganska elaka meddelanden, säger Linn Persson till SVT.

En tiondel skiljde Elvira Öberg från masstartscupen. Och iögonfallande nog var det en tiondel upp till landsmaninnan Linn Persson som blev avgörande för att fransyskan Justine Braisaz-Bouchet skulle dra längsta strået.

– Jag har ingen rätt att vara besviken på Linn, sa Öberg igår bara minuter efter att hon brutit ihop när beskedet om utfallet landat hos henne i mixade zonen.

Men besvikna fanns det många andra som var på Linn Persson, berättar hon för SVT dagen efter. I sociala medier har det rasat in en rad arga meddelanden.

– Det som kanske känns jobbigast är att folk tror att jag på något vis inte unnar Elvira den segern, vilket absolut inte stämmer för det gör jag verkligen. Det är klart att jag känner och förstår att det känns snopet och tråkigt. Det är jättetråkigt att andra människor tror det om mig för det är inte alls så det är, säger hon.

Spurtduellen överspelad

Hon berättar att hon trodde Elvira Öberg redan var klar som segrare eftersom hon var före huvudutmanaren inför, Dorothea Wierer, i spåret. Någon information om att Justine Braisaz-Bouchet hotade nådde aldrig henne.

Segern i cupen var förutom äran värd cirka 100 000 kronor. I går hade duon inte hunnit prata särskilt mycket när de mötte pressen. Men nu intygar Linn Persson att allt är överspelat.

– Vi vet båda hur en tävling går till och hur det funkar. Jag förstår att hon är besviken att hon inte tog den spurten, samtidigt så vet man att man gör vad man kan. Det gör alla. Det är inga hard feelings alls, det är lugnt, säger Persson.

Linn Persson.
Linn Persson.
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.