Nabil Bahoui poängräddare för AIK

KALMAR/STOCKHOLM. Nabil Bahoui klev fram och räddade en poäng i matchens sista ordinarie minut för AIK i bortamatchen mot Kalmar.

Ett resultat Henrik Rydström tyckte var extremt orättvist.

– Symptomatiskt att AIK:s målvakt får knyta skorna efter 22 minuter för att lugna ner lite, säger han.

Ett skönspelande Kalmar gjorde livet surt för AIK på Guldfågeln Arena under torsdagskvällen.

Hemmalaget radade upp flertalet chanser i den första halvleken men fick inte mål på duktige landslagsmålvakten Kristoffer Nordfeldt.

Det skulle i stället komma halvvägs in i den andra.

Efter ett vackert anfall från vänster broderade Jonathan Ring och Nils Fröling fram bollen till Oliver Berg som från nära håll vräkte in ledningsmålet.

Det såg också ut att bli matchens enda och därmed skulle AIK:s svit på tio raka matcher utan förlust brytas. Senaste förlusten kom mot Häcken i början på juli.

Klev fram igen

Men då klev inhoppande Nabil Bahoui in och kvitterade i den 90 minuten.

30-åringen, som blev stor hjälte mot Göteborg i måndags, med sina två mål, startade på bänken och kom in efter en timme.

När klockan tickade in på stopptid fick gästerna hörna och Sebastian Larssons boll hittade Bahouis panna.

– Du sa att en poäng var skönt för oss. Jag tycker ingenting är skönt. Vi vill alltid vinna och fan vi måste ha lite mer vinnarinstinkt. Kul att göra mål, men vi vill vinna liksom. Vi spelade typ i förrgår så det var kanske ett tecken på att vi var lite trött, säger Bahoui i Discovery.

”Tämligen dominanta”

Därmed räddade han en poäng till AIK i guldstriden, som dock nu är bakom Djurgården på sämre målskillnad när två tredjedelar av serien är spelad.

– Fösta halvlek är jag inte alls nöjd med. Bättre i andra halvlek. Vi bygger upp anfallen lite mer metodiskt. Tråkigt att vi vaskar en halvlek på det sättet. Det är onödigt. Målchansmässigt är det väl rätt jämnt i den här matchen. På något sätt känns 1–1 rättvist. Stark moral av killarna att inte ge upp utan köra på och trycka in den där bollen, säger tränare Bartosz Grzelak.

En bild Kalmartränaren Henrik Rydström inte delar.

– Så jävla nöjd är jag med hur spelarna hanterade den här matchen. Jag delar inte alls samma bild av matchen som min kollega. Jag tycker vi är tämligen dominanta. Symptomatiskt att AIK:s målvakt får knyta skorna efter 22 minuter för att lugna ner lite, kontrar han.

”Vi gör som vi planerat”

KFF-målskytten Oliver Berg hade en liknande syn på matchen.

– Just nu är man ju besviken som man ska vara ärlig. Om man ska se lite bortom resultatet gör vi en bra match. Vi gör som vi har planerat med vårt presspel där AIK inte hittar några vägar, säger norrmannen.

Du fick näta i alla fall?

– Alltid trevligt att få näta. Bra inspel av Jonathan (Ring) så det är bara att ta chansen. Den kom perfekt och det var skönt.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.