”Skadligt på många sätt”

Jessie Diggins slår tillbaka efter artikel i NY Times

New York Times beskrev Jessie Diggins som ”en fe i skiddräkt”.

Nu kritiserar stjärnan artikeln.

”Snälla, snälla kommentera inte någon annans kropp, form, eller storlek”, skriver hon på Instagram.

Jessie Diggins har varit öppen om att hon drabbades av ätstörningar under tonåren och har flera gånger lyft problematiken. 

Nu reagerar amerikanskan starkt mot en artikel som publicerades i New York Times under OS. 

”I en idrott där många kvinnor har massiva axlar och lår ser Diggins ut som en fe i sin skiddräkt”, skrev tidningen enligt VG.

”Anledningen till att jag tävlar idag”

Diggins skriver själv på Instagram om sina känslor kring beskrivningen.

”New York Times artikel som jämförde min kropp med alla kvinnor runt mig var skadlig på många sätt. Så jag vill vara tydlig: som coacher, föräldrar, lagkamrater och vänner, snälla, snälla kommentera inte någon annans kropp, form eller storlek”, skriver hon.

Diggins tog OS-brons i sprint och silver på tremilen i Peking och var topp åtta i alla sex lopp hon ställde upp i.

”Det viktigaste jag tar med mig från OS är något jag hade behövt höra när jag var 18 år. Jag klarade bara att ta mig till start för att jag är hälsosam, glad och har ett kärleksfullt och stöttande lag runt mig. Att lyssna på min kropp och ta väl hand om den är inte något jag alltid gjort, men att få hjälp för min ätstörning och lära mig att acceptera mina styrkor i stället för att alltid försöka vara ”perfekt” är anledningen till att jag tävlar i dag.”, skriver hon.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.