Ebba Anderssons nödlösning – åkte i brorsans långkalsonger

Inget underställ och extremkyla.

Då tog Ebba Andersson hjälp av sin bror Fredrik inför världscuptävlingen i Ruka.

– Jag åkte runt i ett par herrlångkalsonger, avslöjar hon i podden ”Mellan himmel och skidspår”.

Världscuppremiären i Ruka bjöd på runt 20 minusgrader, vilket ställde till det för Ebba Andersson.

– På det kallaste stället var det verkligen kallt. Det blir ett tryck i skallen, som att hjärnan vill hoppa ut, säger Ebba Andersson i podcasten ”Mellan himmel och skidspår” som hon driver tillsammans med Lisa Vinsa.

”Jag tänkte inte så långt”

Problemet var att hon saknade understället som hon brukar använda vid extremkyla.

– Det har ett vindskydd framtill, då det är fartvinden som kyler. Jag tänkte inte så långt som att jag skulle packa med mig det. Och det fanns inget extra att låna.

Precis innan hon skulle värma upp inför lördagens lopp över tio kilometer klassisk stil stötte hon på sin lillebror Fredrik Andersson, som också tillhör landslaget.

– Då får jag en idé. ”Fredrik, skulle jag kunna få låna det du har på dig?” Så jag åkte runt i ett par herrlångkalsonger med vindskydd, skrattar Ebba och vänder sig till Lisa.

”Du vet hur de är utformade...”

– Du vet kanske hur herrlångkalsonger är utformade? De ska ju fylla upp, de ska få plats med snoppen där framme, så jag fick vika och vika för att de skulle bli rimliga i storlek. Men det funkade. De satt på plats.

Ebba Andersson slutade fyra i loppet. I söndagens jaktstart blev det svårare att upprepa lånet på grund av starttiderna.

– Då tänkte jag att det är mer rättvist att han får tävla i dem. Då körde jag med dubbla långkallingar.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.