Avslöjar: Alpinchefen lämnar efter sju år

Tommy Eliasson Winter har varit alpin chef på svenska skidförbundet de senaste sju åren.

Nu kan Sportbladet berätta att han lämnar sin tjänst.

– När man känner att man inte har kraft kvar är det kört, säger Eliasson Winter.

Tommy Eliasson Winter tog över som alpin chef på svenska skidförbundet 2015 efter Ville Bylin. Sedan dess har han också blivit ansvarig för skicross som gått in under alpint.

Men nu lämnar han sin tjänst. Enligt Sportbladet uppgifter har Eliasson Winter meddelat sitt beslut till ledningen och det väntas bli officiellt inom kort.

”Kommer vara kvar inom sporten”

När Sportbladet når Eliasson Winter bekräftar han att han tackar för sig.

– Jag har varit med i tolv år och jobbat dygnet runt. Jag kände ganska snart efter OS att det inte finns kraft kvar. Man måste tävla på alla nivåer och när man inte känner att man har motivation och kraft är det inte rätt att vara kvar, säger han.

Vad minns du mest?

– Det man minns mest är inte det uppenbara, som OS- och VM-guld. Det är såklart fina minnen, framför allt Frida (Hansdotter) och André (Myhrer) i Pyeongchang. Även Sandra Näslunds debut som 16-åring och Anna Holmlunds medaljer, det är många olika minnen. Men inte alltid de mest framgångsrika.

Vad ska du göra nu?

– Det finns inget bestämt. Jag kommer att finnas kvar i Internationella frågor och stötta Karin Stolt Halvarsson som kommer ta över som tillförordnad. Men jag kommer definitivt vara kvar inom sporten på ett eller annat sätt. 

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN