Astrit Selmani: ”Man får ha lite hybris”

Börjar Hammarby få hybris efter fem raka segrar och serieledning?

Det beror på vem man frågar.

– Man får ha lite hybris, säger Astrit Selmani.

– Man hinner inte ens hoppa innan Marti tar ner dig, säger Nahir Besara.

Malmö FF har inte vunnit mot Hammarby på Tele2 Arena sedan 2016. Nu ställs mästarna mot ett lag i serieledning och vind i seglen.

Men Hammarbyspelarna är inte överdrivet kaxiga inför stormatchen.

– Det är det största laget man kan möta i Sverige så det ska bli kul, en utmaning, säger Darijan Bojanic och fortsätter: 

– Det gäller bara att fortsätta att tro på det och jobba och kriga och inte få hybris eller flyga iväg. Fötterna på jorden. 

Lyckas alla i laget med det? 

– Än så länge har det sett bra ut. Klart många hade flugit efter fem raka, men vi känns jävligt stabila och och hungriga efter mer.

”Han släpper inte iväg oss”

Astrit Selmani är inte helt inne på samma spår.

– Vi har 10 raka nu och jag har sagt att man får ha lite hybris direkt efter matchens slutsignal. När nya veckan börjar får man komma ner på jorden igen. Men vi lever bara en gång, man måste njuta också. 

Enligt Nahir Besara är det dock ingen risk att laget svävar iväg alltför mycket så länge Martí Cifuentes är tränare. 

– Vi har Martí där, han släpper inte oss. Man hinner inte ens hoppa så har han tagit ner dig. Men vi har ett bra lag och hjälper varandra. Vi har inte gjort någonting egentligen, vi har bara vunnit fem matcher och det är inget speciellt med det. Det spelar ingen roll vad vi har gjort innan nu när vi möter Malmö. 

”Vill att de bästa ska spela”

Isaac Kiese Thelin, som missade matchen senaste, ska kunna spela mot Hammarby. MFF tvingas dock ställa upp utan sin stora stjärna Anders Christiansen.

– Jävligt tråkigt. Jag vill att alla deras bästa ska spela så att det inte blir det här snacket att det inte finns några spelare. AC har alltid varit en viktig spelare för dem och är en av de bättre i allsvenskan. Tråkigt för dem, men vi hade helst velat att de skulle spela också, säger Selmani. 

Bojanic håller med.

– Det är klart att det är ett avbräck för dem. Men jag vill möta de bästa, jag hoppas att alla är friska.

Hammarby-Malmö FF startar 19.10 och sänds i Discovery+

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.