AIK:s sportchef slutar – av hälsoskäl

AIK har ruskat om i bandy-Sverige på senare år.

Sportchefen bakom supersatsningen har varit Jonas Galotta.

Nu slutar han.

– Jag har dragits med hälsoproblem sedan senhösten 2020, säger han till klubbens hemsida.

2016 spelade AIK Bandy i division 1. Förra säsongen föll laget i sudden death i SM-finalen mot Villa Lidköping. Resan från lägre divisioner till att etablera sig i den absoluta toppen har gått fort och har varit omskriven – dels för AIK:s höga svansföring i guldjakten och för att klubben bland annat har utretts av Skatteverket.

Den välkände AIK-profilen Jonas Galotta har frontat storsatsningen i egenskap av sportchef. Nu meddelar klubben att Galotta har valt att entlediga sig själv. Hälsan anges som skäl.

– Jag har dragits med ett hälsoproblem sedan senhösten 2020 och känner att jag för närvarande inte kan bidra på det sätt jag önskar, säger han till AIK:s hemsida.

– De senaste sju veckorna har min frånvaro varit total och det fina med lagidrott är att det inte märks då andra tar vid och över. Det har varit en fantastisk resa att få vara med på.

Tackas av klubben

Jonas Galotta fortsätter:

– Det har kostat många timmar att försöka skänka AIK de framgångar som jag anser att alla AIK:are borde sträva efter, oavsett sport, men självklart har det på de flesta sätt varit värt det. Det känns fint att arvet är att kunna lämna två kvalitetssäkrade lag som kommer slåss om guldet i vår.

I nyheten på AIK:s hemsida tackas han av klubben, och specifikt av finansiären och tidigare ordföranden Marco Engborg.

– Jonas har gjort ett fantastiskt arbete som sportchef. Han har varit makalös i att bygga lag och har satt en ny standard för sporten i den roll han har haft, säger han.

– AIK önskar honom ett snabbt tillfrisknande och hoppas naturligtvis att han vill återkomma till oss så snart hans hälsa tillåter det.

Enligt klubben kommer Jonas Galotta inte att ersättas som sportchef under innevarande säsong.

Sportbladet söker Jonas Galotta.

Jonas Galotta kliver av som sportchef i AIK Bandy.
Jonas Galotta kliver av som sportchef i AIK Bandy.
Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.