Anna Dyvik vann finalen i knockout-sprint: ”Tappade balansen”

Finalen i damernas knockout-sprint blev en rafflande duell mellan Anna Dyvik, IFK Mora SK, och Linns Sömskar, IFK Umeå.

Men i slutändan var det Dyvik som knep segern efter att ha slängt sig in över mållinjen.

– Jag trodde att hon skulle krascha in i huset, säger Sömskar till Sportbladet.

Skidsäsongen är officiellt igång.

Under dagen brakade det igång med 100 meter knockout-sprint på Mora Ski Festival och damernas final bjöd på en jämn batalj hela vägen in i mål.

Dyvik fick en stark start och lyckades hålla Sömskar bakom sig, men det var på håret och Mora-åkaren kastat sig in över mållinjen för att säkra segern.

– Jag vet att Linn är stark på trean så när jag kände att jag hade det i starten blev jag lite stressad, och sen tappade jag lite balansen där men det var det ju värt, säger Dyvik.

Och att det var skönt att vara tillbaka på snö var det inget snack om.

– Det var kul att åka skidor igen, man börjar lessna på rullskidor nu. När jag kommer på snö stämmer det mycket bättre och min teknik faller på plats.

Segertiden skrevs till 13.42, elva hundradelar bättre än Sömskar.

– Jag kände att semifinalen satt riktigt bra, men i finalen gjorde jag lite småfel och det har man inga marginaler till. Och Anna är riktigt snabb så det var bara att bita i, men det blev lite tajt ändå, säger Sömskar.

Siktar på att ta tillbaka rekordet

På herrsidan höll förhandsfavoriten och tidigare världsrekordinnehavaren Ludvig Søgnen Jensen för pressen och besegrade Erik Silfver, IFK Umeå.

Jensen, som nyligen blev av mitt sitt världsrekord på distansen, tar nu sikte på att återerövra titeln.

– Jag hoppas få snabba förhållanden senare på säsongen så jag kanske kan sänka min tid igen, säger han till Sportbladet.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN