Anthony Joshua

Fick 380 000 kr – för varje sekund

Joshua slog Ruiz i returmötet

Av: 

Andreas Käck

SPORTBLADET

Det blev ingen knockout, men Anthony Joshua fick sin revansch.

Han vann returmötet mot Andy Ruiz och återtog därmed sina fyra mästarbälten.

– Jag tackar Gud, säger ”AJ” efter segern.

Returmötet mellan Anthony Joshua och Andy Ruiz var en av årets mest upphaussade fajt. Den avgjordes i en helt ny, spektakulär arena – i Saudiarabien.

Uppgifter gjorde gällande att engelsmannen Joshua fick motsvarande 822 miljoner kronor bara för att ställa upp. Omräknat till sekunder är det hisnande 380 000 kronor per sekund.

Blod direkt

Matchen var intensiv från början till slut. Redan i första ronden fick både Ruiz och Joshua varsitt jack i ögonbrynen och började blöda ymnigt. Mot slutet av matchen blev det även rejält irriterat.

– Nu är det ont blod mellan Ruiz och Joshua, sa Viasats expert Luis Lagerman.

Ruiz sågas för sin vikt

Joshua hade mer eller mindre lovat att vinna på knockout. Nu blev det 12 fulla ronder, men engelsmannen lär inte vara särskilt bitter över utfallet eftersom han äntligen fick sin revansch.

– Jag är van att knocka mina motståndare. Men det här är boxning: I slutändan handlar det om att träffa och undvika att bli träffad, säger ”AJ”.

Efter matchen fick Ruiz kritik för sin vikt.

– Om det ska bli någon tredje match måste han bli av med de där tio extra kilona. Kom igen! Det där är löjligt. En så här viktig match och så går han upp tio kilo. Var är motivationen då?, undrar experten Lagerman.

Och Ruiz erkänner själv:

– Jag gick upp för mycket i vikt och det påverkade mig under matchen. Nästa gång ska jag vara bättre förberedd. Samtidigt vill jag inte komma med några ursäkter. ”AJ” var grym i kväll, säger han.

ANNONS

Säkra spikar, givna helgarderingar och sjuka skrällar. Fixar du 13 rätt på Stryktipset?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Boxningsvärlden har fått en ny kung

ÄMNEN I ARTIKELN

Anthony Joshua

Andy Ruiz

Boxning