Karlsson nära tårar efter besvikelsen

RUKA/STOCKHOLM. Frida Karlsson var bästa svenska på en elfte plats.

Efter besvikelsen var hon nära tårar.

– Det är frustrerande när man vet vad man kan och så får man inte ut det när man vet att det är dags, säger supertalangen.

Frida Karlsson slog igenom med dunder och brak efter att ha åkt hem från VM i Seefeldt med tre medaljer. Supertalangen var också den enda som kunde pressa Therese Johaug på 10 kilometer klassiskt där det blev silver för svenskan.

”Väldigt besviken”

Förväntningarna är därför höga på Karlsson som gör sin första riktiga världscupsäsong. Men det blev ingen bra premiär för Karlsson som blev bästa svenska på en elfteplats, över en minut efter överlägsne Johaug.

– Det kändes inte bra i dag alls. Jag spänner mig och stressar i åkningen och får inte alls ut det jag kan. Jag var kanske lite väl revanschsugen, det var en dålig dag helt enkelt, säger Frida Karlsson som hade tårar i ögonen efter premiären.

– Det är frustrerande när man vet vad man kan och så får man inte ut det när man vet att det är dags. Just nu är jag bara väldigt besviken.

Du har svårt att hålla tårarna borta?

– Lite så. Nu ska jag bara jaga i morgon. Jag har jaktläge så det kan bli bra.

Karlsson tror inte att det var nervositeten som spelade in i dag, däremot att hon ville för mycket.

– Jag tror att jag kan varit lite överladdad och övertänd. Jag vill verkligen få ut det jag vet att jag kan och det kanske blev lite för mycket i dag. Men jag skulle inte säga att jag var nervös, jag var väldigt laddad.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.