”Det luktade skit, det luktade psykopat”

Finalattacken på busen efter röda kortet

Av: Johan Flinck

Publicerad:
Uppdaterad:
Christoffer Brännberger och Andreas Berg.
Foto: BILDBYRÅN
Christoffer Brännberger och Andreas Berg.

PARTILLE. Andreas Berg åkte på rött kort efter fem minuter.

Efteråt spyr Alingsåsspelaren galla över Sävehofs Christoffer Brännberger.

– Jag kände bara att det luktade skit. Jag vet inte om han sade något, jag kände bara att det luktade psykopat, säger Berg till GP.

Alingsås kantspelare Andreas Berg verkade övertänd i den andra finalmatchen mot Sävehof på bortaplan.

Redan efter drygt fem minuter stoppade han Sävehofs Jonathan Edvardsson i en kontring och följde upp med att slänga ner honom i golvet.

Då störtade Edvardssons lagkamrat Christoffer Brännberger fram mot Berg. De båda hetsporrarna hamnade panna mot panna och Berg gjorde en mindre skallningsrörelse mot Brännberger.

Avstängd i nästa finalmatch

Domarna Jonas Åström och Niclas Widell drog upp det röda kortet mot Berg efter en stunds konfererande medan Brännberger, känd som en av ligans allra största busar, gick helt fri.

Det var Bergs andra röda kort i slutspelet vilket innebär att han är avstängd i nästa finalmatch, hemma i Alingsås på fredag.

Berg säger till GP att han hade köpt en tvåminutare för tilltaget mot Edvardsson även om han tycker Sävehofs kapten förstärkte en del.

Däremot rasar han mot det röda kortet.

”Jävligt äcklig lukt”

På frågan från GP hur han upplevde situationen mot Brännberger svarar Berg:

– Det kom en jävligt äcklig lukt bredvid mig bara. Sedan fick jag ett huvud mot mig och försökte bara få bort det. Det är jävligt sjukt att bara jag fick rött kort. Jag tycker han ska ut då också.

– Jag försökte bara trycka ifrån huvudet. Jag tycker domarna kan släppa det, men om de ska ta något ska båda ut. Jag kan inte skylla ifrån mig att jag inte gjorde något, jag gjorde fel, men jag tycker det är löjligt att det bara är jag som blir straffad. 

GP frågar om Brännberger sa något till honom.

– Jag vet inte. Jag kände bara att det luktade skit. Jag vet inte om han sade något, jag kände bara att det luktade psykopat, säger Berg.

Publicerad:

LÄS VIDARE