Benny, 63, gjorde hole-in-one – med en arm

Han spelar bara med en arm.

Ändå lyckades Benny Ahlinder, 63, göra hole-in-one från 130 meter.

Benny Ahlinder.
Benny Ahlinder.

Gävlegolfaren chockade alla när tävlingen  ”Helt enkelt”  spelades på Gävle golfklubb under golfveckan i torsdags.

Inte nog med att Benny vann sin klass på fina 65 slag – sju slag under sin handicap i konkurrens med 57 spelare – gjorde han dessutom ett hole-in-one på det 130 meter långa åttonde hålet . Som om inte detta var tillräckligt: Benny spelar golf med bara en arm.

– Jag har tvingats till det efter en stroke för åtta år sedan med en förlamning i min vänstra sida som följd, säger Benny som enbart slår sina golfslag med höger arm.

Stort jubel

Men det hindrar inte Benny  från att ta för sig i prislistorna på de tävlingar han spelar mot de som använder båda sina armar. Golfen har blivit hans medicin i livet och han syns på golfbanan i stort sett varje dag.

Vid prisutdelningen i Gävle på fredagen var det stort jubel och en del glädjetårar när Benny fick ta emot sina priser för både segern och hole-in-one-slaget av den legendatiske Gävlekrögaren Tommy ”Tårtan” Westby.

Även Benny var rörd under prisutdelningen när han tackade alla medlemmar för allt stöd han fått.

– Det värmer att höra alla superlativer, säger Benny.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN