Obesegrade stjärnan dopad – igen: ”Det är något fel på honom”

Av: Makoto Asahara

Publicerad:
Jarrell ”Big Baby” Miller.
Foto: Frank Franklin II / TT NYHETSBYRÅN
Jarrell ”Big Baby” Miller.

Han skulle ha fajtats om världsmästarbälten förra året – men åkte dit för doping.

Nu i juli skulle obesegrade proffsboxaren Jarrell ”Big Baby” Miller gjort comeback.

Gissa vad som stoppar honom denna gång?

Jo – exakt samma sak.

För ett år sedan skulle 31-årige Jarrell ”Big Baby” Miller gå sin största match i karriären, mot megastjärnan och världsmästaren Anthony Joshua.

Men efter att ha lämnat positiva dopningstest så ströks fajten.

Ett drygt år senare, nu i juli, skulle Miller göra comeback i en fajt mot Jerry Forrest.

Och han verkar i alla fall inte ha lärt sig av sina misstag.

Det var The Athletic som var först med uppgifterna om att boxningsstjärnan, som är obesegrad i proffssammanhang med 23 segrar och en oavgjord match, testat positivt för det prestationshöjande medlet GW1516. Och därmed så var även comebacken, naturligtvis, bara att glömma för amerikanen.

”Tror han behöver hjälp”

Något som innebär att Miller, som tidigare även blivit dopingavstängd som kickboxare (2014), nu testat positivt och blivit avstängd tre gånger – i två olika sporter.

– Jag har känt Jarrell sedan han var ett barn, men den här nivån av respektlöshet mot sporten, respektlöshet mot motståndaren. Det är galet. Jag kommer inte börja kalla honom saker, men jag undrar om han har något mentalt problem. Jag tror han behöver hjälp. Det är något fel på honom, säger Lou DiBella, Jerry Forrests promotor, till The Athletic.

Om man ska tro tidigare citat från Miller själv så känns det sannolikt att ha inte direkt känner någon skuld för sitt nya övertramp.

”Kommer aldrig vara hjälten”

Trots allt så har boxningsstjärnan, som i tidigare intervjuer lyft sig själv som världens bästa boxare, kallat sig själv en skurk.

– Alla vill porträttera hjälten. Men världen är ingen solskenshistoria. Jag kommer aldrig vara hjälten. I min värld, de flesta gånger, så vinner skurken, sade Miller själv enligt Dailymail, i samband med att han annonserade sin comeback i januari. En comeback som han beskrev som storslagen efter ”en mindre motgång”.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN