EM-brons och OS-biljett till Sverige

Av: TT

Publicerad:
Ludwig Svennerstål var felfri i avslutande hoppningen.
Foto: BILDBYRÅN
Ludwig Svennerstål var felfri i avslutande hoppningen.

Det blev dubbel lycka för det svenska fälttävlanlandslaget på EM i Luhmühlen.

Förutom ett EM-brons klarade man även av att säkra en plats till OS i Tokyo nästa år.

– Nu gäller det att förbättra oss några snäpp så vi kan vara med och slåss om medaljerna i Tokyo, säger Ludwig Svennerstål i SVT.

Inför den avgörande hoppningen på EM i tyska Luhmühlen hade det svenska fälttävlanslandslaget en femteplats efter dressyren och terrängritten. En pallplats var inom räckhåll men framför allt en plats till OS i Tokyo nästa år.

Och det svenska laget fick jubla två gånger om. Först stod det klart att en OS-plats var säkrad och när Frankrikes Thibaut Vallette rev stod det klart att Frankrike tappade bronsplatsen till det svenska laget.

– Det känns super. Det var väl det vi var här för att göra. Nu gäller det att förbättra oss några snäpp så vi kan vara med och slåss om medaljerna i Tokyo, säger Ludwig Svennerstål i SVT.

Svennerstål var sist ut för Sverige och svarade för en felfri runda på hästen El Kazir.

– Hästen var jättebra, han kändes verkligen super. Hästarna kommer ut som nya hästar i dag, tack vare alla människor runt omkring som hjälper till, säger Svennerstål.

Även Louise Romeike red felfritt med hästen Waikiki. Både Romeike och Svennerstål var även felfria under lördagens terrängritt.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN