Felix Rosenqvist fortsätter att imponera i IndyCar

Felix Rosenqvist fortsätter att imponera.

Även i säsongens andra deltävling startar han bland de fem främsta.

– Nu gäller det att vara med i toppen när loppet ska avgöras, säger han.

Felix Rosenqvist var trea i säsongens första kval för två veckor sedan. I det andra, på COTA i Texas, var han snabbast i den näst sista omgången.

I den avslutande kvalomgången hade svensken inte tillräckligt bra däck utan slutade femma, placeringen före sin teamkollega Scott Dixon.

– Det var någonting som förändrades i bilen när jag fick de använda däcken, jag kände redan på utvarvet att farten inte fanns där. Jag försökte trycka på men det var en märklig känsla, det var något som saknades, säger Felix Rosenqvist till NBC och Viasat Motor.

– Man vet aldrig vad som händer när man sätter på gamla däck, men jag kände att mina varv var riktigt bra och så här kan det vara ibland.

Sämre kval för Marcus Ericsson

För Marcus Ericsson var kvalet till säsongens andra lopp i IndyCar tufft. Svensken försvann redan i den första kvalomgången, han lyckades inte få till något riktigt bra varv och hade otur med en rödflagg.

– Det var lite synd att jag inte fick chansen utan rödflaggen kom, jag fick bara till ett halvt varv på de röda däcken. Sedan var det inte optimalt med kraschen på den tredje träningen, säger svensken som var 16,e man i kvalet till NBC och Viasat Motor efter kvalet.

Men trots en startplats långt ner i fältet är han positiv inför loppet på COTA, en bana som han kört många gånger med Formel 1.

– Det är väl ett litet problem att alla har testat på banan, hade vi inte gjort det hade jag haft en liten fördel, säger Ericsson.

– Men jag har ett par ess i rockärmen att ta fram till racet.

Viktigt att hantera däcken

Will Power tog pole position för 56:e gången i IndyCar, han var 15 hundradelar snabbare än Alexander Rossi . Nu väntar ett lopp där däckslitaget kommer att vara avgörande.

– Jag har kört ett par mästerskap där just däcken har varit en viktig faktor och det där med däck är alltid magi. Man vet aldrig vad som händer, säger Felix Rosenqvist som startar morgondagens lopp från tredje led.

– Alla ingenjörer försöker att lista ut det, men ingen har svaret och det är ett stort frågetecken inför loppet. Här har vi många depåstopp och loppet är långt, det kommer att hända väldigt mycket och därför är det viktigt att hänga med i toppen och vara med när det ska avgörs i slutet.

Säsongens andra lopp i IndyCar startar klockan 18.30 i morgon söndag.

Felix Rosenqvist fortsätter att imponera i IndyCar
Felix Rosenqvist fortsätter att imponera i IndyCar
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.