Football Radical: Kokas ihop nya offside-regler

Det är Tjämpions-kväll, det kokas ihop nya offside-regler i Zürich och det har hänt lite tråkigheter också, men det vägs upp av allt det götta i senaste Football Radical.
Weatherall, Valdano, Wenger och VAR. Vad väntar ni på?

Om alla människor som finns tycker att offside-regeln är ganska dålig, hur stor är chansen då att Arsène Wenger ska hitta den heliga graal och lösa upp knuten? Vi känner frågan som Infantinos teorem. Det upptar inte en oansenlig del av veckans Football Radical, även om det inte är en tjejgrej. VAR är heller inte en belgisk grej, har vi just fått besvisat. Möjligen är VAR-rummet den nya fritidsgården. Podden är inte emot den utvecklingen, så sett.

Simon sörjer Andrew Weatherall och hans inflytande på musikscenen i Manchester, screamadelican och drogerna, men kanske ännu mer på det gamla chica skinheadmodet i fotbollsvärlden och bjuder på en nekrolog fullt i klass med Mats Nileskär.

Poddfavoriter belönats

Det delas ju ut journalistpriser åt höger och vänster just nu och i veckan har två riktiga poddfavoriter belönats välförtjänt. En av dem har just varnat för rasismen inom fotbollen med orden: ”Var uppmärksamma på fotbollen, för det som känslorna skriker anonymt på läktaren, är det som samhällshjärnorna sedan använder när de agiterar. Och i vilket ögonblick som helst kan monstret få fäste på mer civiliserade ställen än en fotbollsarena.”
(Johanna gör ett supersimultant försök till översättning live on tape, men detta är nog närmare sanningen och litteraturen.)

Simon funderar kring Antonio Rüdiger och Tottenham-fansens buande under mötet med Chelsea. Rüdiger själv funderar kring apljud på läktare och slutpunkten på rashatet, som vi såg i tyska Hanau förra veckan. Det känns hopplöst, visst, men det finns en motreaktion som fötts hos bortaklackar på slutet. En framtid kanske, där rasismen är liiite, bara liiite, viktigare än klubb(o)sympatiserna.

Det är dags för Champions League och Johanna har gjort en ytlig djupdykning i CL-hymnen och hur den tydligen förändrats under åren. Poddens fantastiska stand in-klippare, Marcus The Wolf Ulvsand, går på beställning längre än Uefa någonsin vågat och TESTAR TRUMMAN.
Mer då? Tony Britten, Margaret Thatcher, Bramm Van Driessche,
Ellen White, Matt Clifford, Händel, Magdalena Eriksson, Gianni Infantino och rätt så många fler.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.