Stina Nilsson bekräftar att säsongen är över

avPetra Thorén

Publicerad:
Uppdaterad:

ÖSTERSUND. Stina Nilsson kommer att följa tävlingarna på hemmaplan i helgen.

Men nu berättar den skadade skidstjärnan att hennes egen säsong är över.

– Jag behöver ge det tråkiga beskedet att jag inte kommer tävla mer i världscupen i år, säger Stina Nilsson till SVT.

Stina Nilsson kommer med raska steg frän läktaren på skidstadion i Östersund. På väg till lunch efter träning.

Som Sportbladet kunde avslöja under Tour de Ski drabbades den svenska skidåkaren av ett bakslag efter höstens revbensbrott: en stressfraktur i ett revben.

Hon har tagit hand om sin skada och avstått alla tävlingar sedan första loppet i Tour de Ski. När världseliten checkar in på hennes hemmaplan i Östersund svider det lite extra.

– Jag kommer att följa tävlingarna efter bästa förmåga. Det är magiskt här nu och jag tror att det kommer att bli väldigt fina förutsättningar, säger Stina Nilsson när Sportbladet får en kort pratstund innan hon kastar sig in i bilen.

På frågan om rehabiliteringen går bra svarar Stina Nilsson kort ”ja”, men för SVT bekräftar hon att det inte blir några fler tävlingar den här säsongen.

– Allt går som det ska i rehabiliteringen men jag behöver ge er det tråkiga beskedet att jag inte kommer tävla mer i världscupen i år, säger Stina Nilsson.

Hon vill inte stressa i sin rehabilitering och hon kört fortfarande - som syns på bilderna från fredagen i Östersund - utan stavar.

Det svider att inte kunna tävla i den nya Ski Tour 2020.

– Givetvis hade jag velat starta men jag har landat i det nu och känner mig väldigt trygg i det beslutet, säger hon till Sportbladet.

Kommer du att stötta laget under tävlingarna i Östersund?

– Nej, jag vill inte vara i vägen. Jag bara nere igår och träffade vallarna och lastbilschauffören. Men det var inte så mycket stöttande utan mer för att jag tyckte det var kul att vara där.

1 av 2 | Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Stina Nilsson tränar i Östersund
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM