Johaugs svar efter att von Siebenthal slutat på grund av henne

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

VAL SENALES/STOCKHOLM. Schweiziska skidåkaren Nathalie von Siebenthal har lagt av – bara 26 år gammal.

En anledning är att skidåkningen helt förändrats när Therese Johaug kommit tillbaka och dominerat distansloppen från första stavtag.

– Det är inget jag kan styra, jag kan inte sluta åka fort och träna mindre, säger Johaug.

Nathalie von Sibenthal har varit en av de bästa åkarna i världscupen bakom norska och svenska stjärnor.

Men efter en sämre säsong i fjol meddelade von Siebenthal nyligen att hon väljer att sluta bara 26 år gammal för att satsa på familjens lantbruk i Alperna.

– Både huvudet och kroppen har sagt i från. Nu är jag övertygad om att mitt beslut att pensionera mig från sporten är rätt beslut, sa hon då.

Efter beskedet har hennes tränare Peter von Allmen avslöjat att en av anledningarna till beslutet är att Therese Johaug återvänt till sporten och satt fart på alla lopp från första stavtag.

”Väldigt synd”

– Johaugs comeback har förändrat loppen väldigt mycket. Hon sätter i gång ett enormt tempo från den första metern. Det upplägget som Johaug står för, och påverkar hela fältet, det passar inte Nathalie, berättade han för Dagbladet

– Det var hennes problem förra vintern. De nedslående resultaten förra året har gjort något med hennes motivation och glädje till längdskidsporten. 

När Sportbladet berättar om det för Therese Johaug, på plats i Val Senales, blir hon förvånad.

– Det är tråkigt att höra att hon lagt av. Men jag måste ha fokus på min träning och hur jag ska åka fort så hon får välja själv om hon vill satsa eller inte. Det är inget jag kan styra, jag kan inte sluta åka fort och träna mindre för jag är motiverad, säger hon och tillägger:

– Men det är väldigt synd, vi behöver få med oss åkare från Schweiz och andra länder för att bevara längdskididrotten.

Nathalie von Siebenthal.
Foto: TT
Nathalie von Siebenthal.
Publicerad:

LÄS VIDARE