Sjöström överlägsen i nya tävlingen

Av: 

TT

Sarah Sjöström var bäst av alla i nya ISL. Arkivbild.
Sarah Sjöström var bäst av alla i nya ISL. Arkivbild.

Sarah Sjöström dominerade helt den nya tävlingsformen hon varit med om att skapa.

Det blev segrar i alla individuella lopp för supersvenskan i premiären i nya International Swimming League (ISL).

– Jag njöt verkligen av det här, säger Sjöström, som blev korad till MVP, i segerintervjun i Eurosport.

Sarah Sjöström vann två individuella lopp under första dagen och fyllde på med ytterligare tre grensegrar under söndagens avslutning av den allra första ISL-deltävlingen i Indianapolis.

Sjöström vann först 100 meter fritt på 51,76 – 58 hundradelar före Siobhan Haughey, Hongkong. En stund senare kom den andra segern, på 50 meter fjäril före Brianna Throssell, Australien.

Lagtävling

ISL är en helt ny tävlingsform, upplagd som en lagtävling där en heatseger ger nio poäng och alldeles för långsamma simmare kan få minuspoäng. Sarah Sjöström tävlar för laget Energy Standard och tog mest poäng av alla simmare till sitt lag som vann den första deltävlingen.

Extra mycket poäng blev det i det avslutande "skins"-loppet över 50 meter fritt, en utslagningstävling över tre heat med från början åtta simmare, där hälften av simmarna slås ut efter varje lopp.

Det är bara tre minuters vila mellan loppet, men Sjöström verkade närmast oberörd och vann alla tre loppen i den ovanliga tävlingsformen.

– Jag har tävlat i "skins" tidigare, men bara i långbana. Aldrig i kortbana. Så det var en utmaning, men det gick bra, säger Sjöström till Eurosport.

"Häftigt"

Sarah Sjöström är en av de simmare som drivit på hårdast för den nya ISL-touren och hon är också något av ett affischnamn för satsningen, som erbjuder högre prispengar än vad de aktiva är vana vid.

Deltävlingen i Indianapolis var den allra första och Sjöström korades till tävlingens bästa simmare – MVP – vilket ger extra prispengar.

– Det här var verkligen häftigt. Det är första gången vi gör det här så det är klart att det finns en hel del att lära sig om hur man lägger upp tävlandet, men jag tycker vi gör ett bra jobb i dag, säger hon till Eurosport.

Nästa deltävling avgörs nästa helg i Neapel.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN