”Klart att jag var besviken”

Skadan stoppade henne från VM och har hållit hennes borta från tävlandet i nästan ett år. 

Men nu gör Estelle Alphand comeback. 

– Det var jättetråkigt att vara hemma i soffan när alla andra tävlade, säger Alphand. 

I november förra året åkte Estelle Alphand på en fotfraktur under en världscuptävling. Talangen gick en kamp mot klockan för att komma tillbaka till VM och hon stod också på skidor inför hemmamästerskapet i Åre men landslagsledningen ansåg ändå inte att hon var redo. 

– Jag visste att det hade varit jättetajt att få vara med där och tävla. Men det är klart att jag var besviken. Men det kändes ändå okej för jag hade inte nivån att tävla. Det var nog bra att jag inte tävlade, men tråkigt, säger hon.

”Vill bara starta”

Alphand, som gick över från det franska landslaget till det svenska 2017, har fyra topp tio-resultat i världscupen med en femteplats i slalom som topp. 

Den här säsongen hoppas hon kunna komma tillbaka till nivån hon hade säsongen 2017/2018. 

– Först vill jag bara starta och se var jag står eftersom jag inte har tävlat på länge. Men jag vill ändå komma in topp 15 i slalom och storslalom. Det är målet. Sedan kan det förändras, men jag kommer ta tävling för tävling. 

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.