Båda täckte skott – båda spräckte testikeln

Osannolika händelser i innebandyns division 2

Av: Kristoffer Bergström

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: PRIVAT

Jesper Lindgren, 24, fick testikeln förstörd när han täckte ett skott i innebandyns division 2.

Fem dagar senare drabbades hans lagkamrat av samma öde.

– Juvelerna är det heligaste en man har, så vi borde skydda dem bättre, säger Lindgren.

Innebandymagazinet rapporterade först om de fullständigt osannolika händelser som drabbat Trosa Edanö i Herr 2:an i innebandy.

I premiären mot Flen täckte Jesper Lindgren ett skott och fick motståndarens klubba mellan benen. Världen roterade och krympte. Allt blev svart.

”Förstod att det var knas”

– Det var den värsta smärtan jag upplevt i hela mitt liv. Jag la mig bara och skrek. Efter fem minuter växte testikeln till fyra gånger storleken, så jag förstod att något var knas, säger Lindgren.

En första undersökning pekade mot en mindre blödning. Men det var värre än så.

– De granskade röntgenbilderna igen och konstaterade att den var kraftigt skadad och inte skulle gå att rädda alls, så de opererade bort hela.

Vad får det för följder för dig?

– Det är inte kört att få barn i framtiden, men mina chanser har minskat drastiskt. Händer någon skit med den andra kulan kan den bli sabbad också, men det är ganska osannolikt. Fast... det osannolika händer uppenbarligen.

”Blir ett uppvaknande”

Ja, för i nästa match täckte Rikard Söderström, en annan spelare i Trosa Edanö, skott. Det gick precis lika illa. Tre dagar efter Lindgrens operation behövde lagkamraten göra samma ingrepp.

– Det blir näsan skrattretande, nästan komiskt. Det har mig veterligen aldrig hänt i Innebandysverige på flera år, så sker det två gånger för oss, säger Lindgren.

Hur mår ni?

– Vi skämtar för att bearbeta det. Men frågan är viktig att lyfta. Det är generellt för lite skydd och vi borde värna juvelerna. Det här blir ett uppvaknande, så nu ska jag spela med pungskydd.

FBC Nyköping leder Division 2 Södermanland. Trosa Edano är femma.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN