Rossi skadad – hemmarace hotat

avAnna Andersson

Foto: Rui Vieira / TT / NTB Scanpix
Valentino Rossi skadad - hemmaracet hotat

Valentino Rossi kraschade under träningen.

Den flerfaldige mästaren fick tillbringa en natt på sjukhus och nu är hemmaracet på Mugello hotat.

– Jag har fortfarande väldigt ont, säger han.

Foto: Eric Gay / TT / NTB Scanpix
Hinner han bli frisk till helgens tävling på Mugello?

Ingen annan förare har nått så stora framgångar under Italiens GP som Valentino Rossi, där har Doktorn vunnit ett lopp i 125 cc, ett i 250 cc och sju i motoGP. Han är den stora italienska hjälten i roadracingens kungaklass och publiken vallfärdar till Mugello för att följa hans väg mot ännu en seger.
Men det finns ett stort problem inför helgens tävling.
I torsdags kraschade Rossi under en träning på motocrossbanan och han skadade sig så illa att han tvingades uppsöka sjukhuset i Rimini. Där fick han stanna en natt för observation.

– Jag har fortfarande väldigt ont i både mage och bröst, säger Rossi enligt motorsporttotal.

Smärtor kring njure och lever

Enligt ett pressmeddelande hade han inga frakturer, men han hade fått en smäll över bröstkorgen och magen.

Foto: Gregorio Borgia / TT / NTB Scanpix
Rossi-fans.

Rossi återvände hem under fredagen och enligt hans team Yamaha har smärtorna minskat, men han har haft ont kring levern och njurarna.

– Som tur är så mår jag bättre för var dag som går och därför är jag positiv inför tävlingshelgen på Mugello. Jag vill verkligen köra Italiens GP, säger han.

– Därför arbetar jag för att bli frisk så snart det bara går, men det är inte enkelt. Jag har ett par dagar till att fortsätta min rehabilitering.

Undersöks i morgon

Rossi jagar sin tionde VM-titel i roadracing och för honom kom skadan ytterst olägligt. Han föll när han fajtades om segern under det senaste loppet i Le Mans och ligger nu bara trea i VM. Nu är frågan om han hinner återhämta sig till helgens race eller inte. I morgon torsdag ska läkarna genomföra den obligatoriska undersökningen inför helgens lopp och därefter får Rossi besked om han kan köra eller inte.

– Om allt går som jag vill ska jag vara på banan på fredag och känna efter hur det känns. Jag kommer att göra mitt allra bästa för att kunna tävla på söndag.

Valentino Rossi har inte missat något race i motoGP sedan juli 2010, men nu är hemmaracet på Mugello hotat.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

MotoGP