Basket

Golden State vann första finalen i NBA

Av: 

Emilia Cederholm

SPORTBLADET

Golden State Warriors vill ha tillbaka tronen.

Och första hindret på vägen är röjt. ”Warriors” vann inledande striden mot regerande mästarna Cleveland med 113–91 i natt.

– Vi var lite för nervösa och vi gav bort lite. Vi möter ett bra lag, vi möter mästarna och vi vet att de inte kommer ge upp, rond två kommer bli annorlunda. Men det är en bra start, sa kvällens gigant Kevin Durant.

Tredje finalmötet på tre år. Cleveland och Golden State har redan utvecklats till ett av de största rivalmötena i ligan.

Och efter Clevelands mäktiga vändning av finalserien i fjol är Golden State på jakt efter revansch.

Mannen som ledde jakten under finalseriens första match?

Kevin Durant. Durant gjorde 38 poäng och en storspelande Stephen Curry la därtill 28 poäng samtidigt som han hade 10 assist.

– Jag kanske inte får de här chanserna nästa match, men om jag gör det måste jag fortsätta sätta dem. Jag försöker bara spela så hårt jag kan varje minut jag är där ute. Jag vill bara knyta skorna och gå ut i krig, sa Durant efter matchen.

LeBron James superfacit

”Warriors” gjorde 35 poäng (35–30) redan i första kvarten och har lyckats vinna alla 22 matcher den här säsongen där de nåt 35 poäng i första.

Golden States höga tempo som gjort dem oslagbara i slutspelet fungerade även i första mötet mot ”Cavs”. Slutsiffran sattes till 113–91.

Men trots förlusten nådde Clevelands superstjärna LeBron James ännu en milstolpe. Näst flest tre-poängare genom tiderna under ett slutspel i NBA. LeBron James stannade på 24 poäng i natt.

Match två spelas natten mot måndag.

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Resultatservice
Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Basket

Golden State Warriors

NBA

LeBron James

Stephen Curry