Här slår norska publikfavoriterna till igen

Foto: TT
Norska curlingherrarna Lag Thomas Ulsrud lär inte gå obemärkta förbi i OS i Pyeongchang.
SPORTBLADET

Norges Lag Thomas Ulsrud förgyllde OS-turneringarna i curling både 2010 och 2014.

I Pyeongchang kommer laget fullborda sitt hat-trick i grenen... speciella tävlingsdräkter.

– Det var många som skakade på huvudet, säger den norske skippern Thomas Ulsrud.

2010 avgjordes OS i curlingens hemland Kanada. Därför var det många som höjde på ögonbrynen när norges Thomas Ulsrud och hans lagkamrater gjorde entré i arenan i sina spräckliga dräkter.

Curling är som golf, väldigt traditionsbundet. När vi började spela med färglada byxor bröt vi en lång tradition. Det var många som skakade på huvudet säger Christoffer Svae till AP, enligt Aftenposten.

Turneringen slutade med en silvermedalj för de norska herrarna och efter den sportsliga succén upprepade laget sin ”klädkupp” i Sotji 2014. Och när OS inleds i Sydkorea om drygt två veckor är det dags igen.

Foto: Åserud, Lise / Scanpix
Lag Thomas Ulsrud i OS 2010...
Foto: Robert F. Bukaty / TT / NTB Scanpix
... och i OS 2014.

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)

”Crazy Pants”

I veckan presenterades de upp årets kollektion. Och den lär inte göra någon som gillat deras tidigare utstyrslar besviken.

När Toronto Star skrev om kläderna gjorde de det under rubriken ”Norway’s men’s curlers are bringing crazy pants back” och uppmärksamheten är en stor del i valet av kläder, erlänner Svae.

– Det är stort. Uppmärksamheten vi får gör det lättare att skaffa sponsorer, alla vill identifiera sig med oss och våra byxor. Jag tror att alla curligspelare gärna gör PR för sin sport.

Med i laget finns förutom Ulsrud och Svae även Torger Nergård och Håvard Vad Pettersson och Norge tillhör favoriterna i OS.

OS-höjdarna du inte får missa 00:54
ARTIKELN HANDLAR OM