Wengs stöd till Kalla och Nilsson

avMalin Wahlberg

VAL DI FIEMME. Kritiken mot Charlotte Kalla och Stina Nilsson har varit hård efter att de valt att avstå Tour de Ski.

Men Heidi Weng stöttar svenskornas beslut.

– Jag skulle önska att de var här, men jag förstår det mycket väl, säger toursegraren.

Under hela Tour de Ski har det snackats mycket om stjärnorna som saknas. Värst har det varit på damsidan där Charlotte Kalla, Stina Nilsson och Marit Björgen alla valt att avstå.

– Tour de Ski är för dem som vill vara med och för dem som vill vinna. Men det är klart att jag har svårt att förstå både hur svenskorna och norskorna som är hemma tänker eftersom det är ett väldigt stort engagemang med mycket publik och prestige, sa Vegard Ulvang, ordförande i Fis längdkommitté, till Sportbladet förra veckan.

”Det råaste jag har sett”

Heidi Weng vann Tour de Ski överlägset för andra året i rad och efter segern hyllar hon Nilsson och stöttar svenskornas beslut.

– Det skulle vara kul om alla var här, men jag förstår att folk prioriterar och tänker annorlunda. Stina var i otroligt bra form här i fjol, speciellt i den sprinten i Val Mustar, det är det råaste jag har sett. Hon körde över oss helt enkelt och var i väldigt bra form där och hade lite stolpe ut i VM. Så jag förstår det, säger norskan och fortsätter:

– Charlotte gick ju Tour de Ski och gick sig i form (i fjol), men hon är ju i kanonform nu så jag förstår också att hon väljer att inte vara här. Men jag skulle önska att de var här.

Weng vann Tour de Ski före landsmaninnan Ingvild Flugstad Östberg och amerikanskan Jessica Diggins.

Foto: Pontus Orre
Heidi Weng stöttar de svenska stjärnornas beslut.
ARTIKELN HANDLAR OM