Boxning

Badou Jack till sjukhus efter förlustmatchen

”Jag vill ha en rematch”

avPelle Strandman, Stefan Alfelt

Med ansiktet täckt av blod förlorade Badou Jack mot Marcus Browne i natt.

Då är IBO-världsmästaren Sven Fornling inte längre lika intresserad av ett svenskmöte i lätt tungvikt.

– Jag vill möta någon av de stora mästarna. Marcus Browne, gärna det. Jag åker gärna över och möter honom, sa Sven Fornling i Viaplays sändning.

Fornling sa efter sin överraskande titelseger över Karo Murat i Hamburg i mitten av december att Badou Jack var hans önskemotståndare. Nu siktar Malmöboxaren direkt mot de tunga titlarna i stället.

– Vi får se. Jag ska sova nu och sen vänta på att telefonen ringer. USA eller England är det jag hoppas på i nästa fight.

Badou Jack inedde sin vana trogen avvaktande mot Marcus Browne som fick ta hem de inledande ronderna ganska enkelt med få slagkombinationer. När Jack sen skulle växla upp kom den olyckliga sammanslagningen panna mot panna.

Fördes till sjukhus efter matchen

Ett djupt och brett jack i Jacks panna blödde ymnigt ner i ögonen och tog bort nästan all sikt för Badou som efter matchen fick åka direkt till sjukhus för att få skadan behandlad.

– Jack var en tuff motståndare. Han skulle ta ner mig men jag kom vältränad och när jag är vältränad är jag svår att möta. Jag bankar skiten ur alla, sa Marcus Browne efter segern.

New Yorkboxaren tyckte också att Badou Jack hade sig själv att skylla till en del.

– Han kom med sitt huvud före hela tiden.

Jack: ”Jag vill ha en rematch”

Alla tre domarna hade Browne som vinnare, Eric Cheek 117–110, Max De Luca 116–111 och Don Trella 119–108. Klara siffror som visar att Badou Jack gav för stort försprång till sin motståndare och sen inte kunde öka som han själv ville. Säkert mycket beroende på skadan. Fast att Badou bara skulle ha vunnit rond sju när Browne fick poängavdrag, som 119–108 innebär, stämmer knappast.

Badou Jack hann inte uttala sig för skrivande medier innan han åkte till sjukhuset, men enligt SVT fick Showtime en pratstund med svensken innan han lämnade arenan.

– Jag var kraftlös. Jag vet inte vad det var. Men inga ursäkter, Browne boxades bra, säger Jack.

35-åringen påpekar samtidigt att han framöver vill ha en ny chans att besegra amerikanen.

– Jag vill ha en rematch. Jag måste vila nu och få mitt huvud fixat och sedan förhoppningsvis få en chans i framtiden, säger Jack.

1 av 3 | Foto: Viasat
ARTIKELN HANDLAR OM

Boxning

Badou Jack