Mejla

Jennifer Wegerup

Ödesmatch för Ancelotti i dag

SPORTBLADET

– ny förlust och han riskerar att få sparken

Det skulle bli säsongen då Milan återvann sin forna storhet.

Men efter förlust i derbyt är man nu också ute ur Uefa-cupen.

Nu krävs vinst mot Sampdoria – annars får Ancelotti snart svårt att sitta kvar.

Besviken Kaká valde att nobba monsterbudet från Manchester City, men trots det har säsongen inte alls blivit vad Milan hoppats på.
Besviken Kaká valde att nobba monsterbudet från Manchester City, men trots det har säsongen inte alls blivit vad Milan hoppats på.

Förlust med 2–1 i derbyt mot Inter. Bara 2–2 hemma mot Werder Bremen och adjö Uefa-cupen. Trots att man fick behålla Kaká, värvat Ronaldinho, lånat Beckham och har unga stjärnor som Pato, plus all önskvärd erfarenhet, fortsätter Milan att misslyckas. Även om vare sig Kaká eller Ronaldinho var med mot Werder Bremen var uttåget ur Europa-spelet ett stort nederlag för mäktiga Milan.

– Säsongen är misslyckad, det försöker jag inte dölja, säger Ancelotti.

Milans ledning har alltid försvarat tränaren som varit en av de serie A-tränare som suttit säkrast av alla, trots besvikelserna de senaste åren. Nu är dock Ancelotti verkligen ifrågasatt på allvar, åtminstone från medier och en hel del av Milans fans. Ancelotti säger dock att han känner att han ännu sitter säkert.

– Jag känner mig inte ifrågasatt även om jag tar fullt ansvar. Men det här är inte bara mitt fel. Nu måste vi försöka nå vårt mål.

Topp tre

Det målet är att komma tvåa eller trea i ligan och det kommer, enligt Ancelotti, ”inte att bli lätt”. Juventus känns i nuläget starkare och i morgon mot Sampdoria borta behöver Milan en vinst för att få lite lugn och arbetsro.

Dålig vecka

Den italienska fotbollen som helhet har inte haft någon lyckad vecka i Europa-spelet med Milans och Fiorentinas uttåg ur Uefa-cupen medan Inter bara fick oavgjort hemma i Champions League mot Manchester United och både Roma och Juventus förlorade, mot Arsenal och Chelsea. Skulle inget av de italienska lagen klara sig vidare i Champions League vore det en svår prestigeförlust för Italien och dess stolta fotboll.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Av: 

Jennifer Wegerup

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Jennifer Wegerup