Glock har kraschat

Av: Patrick Kipler

Publicerad:
Uppdaterad:

Fördes med ambulans från banan

Kraschat Timo Glock fördes från banan i ambulans efter att ha kraschat våldsamt. FOTO: VIASAT MOTOR
Kraschat Timo Glock fördes från banan i ambulans efter att ha kraschat våldsamt. FOTO: VIASAT MOTOR

Timo Glock har kraschat och fick lämna kvalet till Japans GP i ambulans.

Första rapporterna säger att han tillstånd är okey, men att han har skadat benet.

Kvalet till Japans GP har varit olycksdrabbat. Förutom Glock har även Jaime Alguersuari kraschat och Mark Webber kraschade även han på den sista träningen och kom aldrig till start i kvalet.

Glocks olycka skedde i den sista kurvan innan start- och målrakan under det andra kvalpasset. TV-bilderna visade att han försökte styra bilen, men att den fortsatte rakt fram ut i däckbarriären.

Glock lyftes ur bilen och har förts till sjukhus. Enligt de första rapporterna ska han ha skadat nänster benen. Innan han lyftes in i ambulansen på banan vinkade han dock till publiken och gjorde tummen upp.

I Q3 har även Heikki Kovalainen kört av, men kunde kliva ur bilen utan skador.

Sebastian Vettel, Red Bull, var snabbast i Q3 och har tagit pole position. Han delar första startled med Jarno Trulli i Toyota. Trea i kvalet var Lewis Hamilton, Mc-Laren och fyra Adrian Sutil, Force India.

VM-ledaren Jenson Button, Brawn, kvalade in som sjua och Kimi Räikkönen, Ferrari, som åtta.

– Jag är förstås väldigt, väldigt glad. För att hålla liv i VM så är det här bästa tänkbara position. Men det är ett tufft race, både för däcken och oss förare, sa Vettel på presskonferensen.

Han hade också uppdaterat sig gällande Glocks tillstånd.

– De rapporterar jag fått är att det verkar rätt så bra. Det var ett underligt kval, men det viktigaste är att alla förare är okey.

Texten uppdateras

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN