Sjätte raka SM-finalen för Edsbyn

SPORTBLADET

Krossade Sirius på Studenternas

Foto: CHRISTER ÅSENTORP

Uppsala (TT)

Folkfesten kom av sig. En förväntansfull rekordpublik fick se hemmalaget Sirius bli krossat av Edsbyn med 7–1 i lördagens semifinal.

3–1 i matcher till Edsbyn innebär att mästarlaget är klart för sin sjätte raka SM-final i bandy.

Hälsingland är som vanligt så här års på väg att förvandlas till Bandyland. Och är Edsbyn bara hälften så effektivt i SM-finalen som i lördagens match på Studenternas i Uppsala blir laget storfavorit att ta hem det sjätte guldet i rad.

Sirius öppnade vasst och radade upp ypperliga lägen att ta ledningen. Men bollarna gick högt, snett eller rakt på Edsbyns målvakt Anders Svensson.

Edsbyn visade effektivitet. Hårdskjutande Joakim Hedqvist gjorde mål på hörna i tolfte minuten och en minut senare utökade Daniel Liw ledningen.

Innan den första halvleken var slut var matchen avgjord. Hedqvist gjorde ytterligare ett mål och Christian Mickelsson två.

I andra halvlek fullbordade den tidigare Siriusspelaren Mickelsson sitt hattrick och målformen från grundserien håller i sig.

– Sirius spelade bra i början, men det var vi som gjorde målen. Det är det som är vår styrka, vi fortsätter att spela vårt spel och har en väldig trygghet, säger Mickelsson till TT.

Efter den första halvleken orkade inte hemmalaget kämpa sig in i matchen. Avslutningen påminde mer om allmänhetens åkning än en SM-semifinal, även om laget till slut fick ett tröstmål.

Trots den trista avslutningen har säsongen som helhet varit en framgång för Sirius. Så sent som förra säsongen klarade sig laget kvar i elitserien först efter ett dramatiskt kvalspel.

För Edsbyn väntar ännu en resa till Uppsala. Nästa lördag väntar final.

– Det ser jag fram emot. Här finns ingen mättnad. Vi spelar i ett storlag och då vet alla vad som gäller för att vinna, säger Mickelsson.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Bandy