✓Veckans motorlista

1 Ross Brawn

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Hans team har överraskat under testerna i Barcelona, både Jenson Button och Rubens Barrichello hängde med i toppen under de första två dagarna, Button var snabbast den tredje och Barrichello den fjärde.

– De har haft betydligt mer tid att utveckla bilen än vi andra, det får de betalt för, säger Mercedes motorsportchef Norbert Haug som levererar motorerna till motorsporttotal.

Är Brawn en VM-favorit – eller är det ett PR-trick? Oavsett vilket är det veckans snackis.

2 Patrik Sandell

Svensken är favorit när Cyperns VM-rally körs i helgen. Svensken kör P-WRC och teamet med Sandell och Emil Axelsson imponerade när de vann i Norge. Efter den första dagen är de tvåa, 33 sekunder efter ledande Armindo Araujo.

3 Rickard Rydell

Storartad start på WTCC-säsongen. En tredjeplats och en andraplats gör att han är trea i mästerskapet, en poäng från ledningen. Nästa tävling körs i Mexiko om en vecka.

4 Charlie Whiting

Var på blixtbesök under F1-testerna i Barcelona och undersökte tre stall, Toyotas diffusoirer som kan vara illegala – allt beroende på hur luften kommer i i diffusorerna. Även BMW och Williams granskades.

5 Johan Carlsson

Kör en full säsong i VM-serie av MX1 för det tjeckiska teamet Delta Suzuki.

MOTORSTOPP

Balatonring

Det blir ingen VM-premiär för MotoGP i Ungern den 20 september. Det är problem med finansieringen av bygget och därför har den spanska arrangören bett om att få förskjuta premiären till våren 2010.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM