”Mer eller mindre alla är skadade”

avPatrik Brenning

SPORTBLADET

AIK hårt drabbat inför premiären

AIK är hårt skadedrabbade inför Superligans premiär. Både Ricard Norman och trotjänaren Patrik Edgren missar derbyt mot Balrog och flertalet spelare dras fortfarande med belastningsskador från förra säsongen.

– Mer eller mindre alla är skadade, säger assisterande tränaren Mikael Lemker till Sportbladet.

Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX
AIK kan bli utan hela guldkedjan från förra säsongen i premiären.

AIK inleder årets Superliga med måndagens klassiska derby mot Balrog. Men de regerande svenska mästarna har stora skadeproblem.

– Mer eller mindre alla är skadade. Men som det ser ut i dag är det två som defintivt är borta från spel på måndag, säger Mikael Lemker.

Opererar korsbandet

Värst är läget för Ricard Norman. Forwarden skadade korsbandet i knäet under förra säsongen och förhoppningen var att ha honom tillbaka till årets säsong. Men komplikationer har uppstått och Norman måste opereras på nytt.

– Han drog på sig det i november förra året men måste göra om operationen. Vi pratar väl om en frånvaro på sex månader, eller ännu längre.

Även trotjänaren Patrik Edgren missar måndagens derby.

– Han har trampat igenom hälen och kommer att vara borta ett par veckor.

Landslagsstjärnorna skadade

Men problemen är värre än så. AIK kan tvingas avvara hela sin förstakedja från förra året i premiären. Niklas Jihde har som bekant lämnat innebandyn och hans gamla kedjepartners Karl-Johan Nilsson och Fredrik Djurling har fortfarande belastningsskador från förra säsongen. Även backen Jon Möllersten har samma problem.

– De rehabtränar för att få bort de skadorna nu men de är inte definitivt borträknade från spel ännu. Det var en väldigt hård och tuff säsong förra året med seriespel, Europacup, VM och slutspel.

ARTIKELN HANDLAR OM

Innebandy