Vidic nobbade storklubbarna

SPORTBLADET

”Sir Alex höjde min lön”

Foto: Het på transfermarknaden Efter succén i Manchester United har Nemanja Vidic jagats av flera storklubbar. Men stjärnan har tackat nej till alla bud.

Nemanja Vidic räknas som en av världens bästa mittbackar.

Nu berättar stjärnan att tre storklubbar i Europa har försökt locka honom från Manchester United.

– Men Sir Alex agerande att snabbt höja min lön gjorde att jag nobbade dem, förklarar serben.

Försvarsjätten Nemanja Vidic har med tiden blivit en av Manchester Uniteds viktigaste spelare. Det bevisades inte minst under den gångna säsongen då serben både av fansen och spelarna blev utsedd till ”Årets spelare” i Premier League.

Eftertraktad i Europa

I en intervju med The Sun berättar Vidic om sina framgångar, som enligt honom själv har lett till att tre storklubbar i Europa har försökt värva honom från United.

– Jag fick anbud från Milan, Barcelona och Real Madrid. Men när Sir Alex (Ferguson) fick veta detta agerande han blixtsnabbt och höjde min lön. Det gjorde att jag nobbade alla erbjudanden och nu ser jag fram emot att stanna, åtminstone tills mitt kontrakt går ut 2012.

Rejäl löneförhöjning

Enligt Vidic ökade Sir Alex hans lön från 20 000 pund i veckan, drygt 250 000 svenska kronor, till 70 000 pund (cirka 870 000 kronor).

– Jag tycker att han agerade helt rätt. Den lönen jag får nu motsvarar bättre den status som jag fått i Premier League och ute i Europa.

Vidic kom till United i januari 2006 från ryska Spartak Moskva. Hittills har han noterats för 102 matcher och åtta mål.

Se toppfotboll på plats: