Poker

”Det ska bli kul och spännande”

Av: 

Minimedia

SPORTBLADET

Swartling klar för Budapest efter att ha slagit Gårdinger

Sex kändisar gör upp om tre platser i Unibet Open, Budapest nästa vecka.

Peter Swartling är förste man att ”kändiskvala” in till turneringen genom att slå Pontus Gårdinger.

Vann kval Peter Swartling är klar för Unibet Open i Budapest den 4 till 8 mars.
Vann kval Peter Swartling är klar för Unibet Open i Budapest den 4 till 8 mars.

Sex kändisar gör upp i tre dueller. Först ut att mötas i en heads-up var Peter Swartling och regerande Pokermiljonen-mästaren Pontus Gårdinger.

Klar för Budapest

Det blev till slut Peter Swartling, som drog det längsta strået – och därmed fick han en efterlängtad revansch efter att ha blivit utslagen vid finalbordet i senaste säsongen av Pokermiljonen som Pontus Gårdinger vann.

Peter Swartling har under de senaste åren blivit ett respekterat namn i pokervärlden. Nu har han siktet inställt på en topplacering i Unibet Open. Att komma i pengarna räknas inte för honom. Hans stålblick och respektlösa spel har gett utdelning i många live-turneringar.

Var det mycket prestige inblandat i mötet med Pontus Gårdinger?

– Nä inte det minsta. Eller ja, kanske lite. När vi spelade Pokermiljonen var det extremt jämnt. Det var jag, Pontus och ett internetproffs kvar vid finalbordet som alla hade samma chans att vinna en miljon kronor.

Känner du Pontus Gårdinger privat?

– Vi har träffats några gånger genom gemensamma vänner så vi känner varandra lite grann.

Ser du pokern som yrke eller ett fritidsintresse?

– För mig är poker en lönsam hobby. Jag spelar för att det är roligt, men pengarna är såklart också en drivkraft och det som gör pokern spännande och intressant. Jag försöker spela tre, fyra gånger i veckan. Ibland blir det varje dag. Jag anpassar pokerspelandet efter mitt jobb, vilket innebär att jag får passa på att spela så fort jag hinner.

Finns det några skillnader i ditt livespel och ditt agerande på nätet?

– Jag är mer kontrollerad live. På nätet blir jag lätt lite för lös och kan ibland ha svårt att behärska mig och det straffar sig direkt. Mitt livespel har hittills varit mer lönsamt än nätpokern. Men under senaste tiden har resultaten börjat komma även på nätet. Jag spelar nästan uteslutande sit and go och större turneringar. Cash games är helt enkelt inte lika kul.

Hur brukar du förbereda dig inför en pokerturnering?

– Inte på något speciellt sätt. Är det en liveturnering så brukar jag försöka ta det lugnt. Många tycker att livet runt pokern med utlandsresor och utekvällar är spännande, men jag har haft min beskärda del av nattklubbsbesök och hotellnätter. Jag försöker att ta det lugnt och koncentra mig på uppgiften. Inför Unibet Open kommer jag se till att vara fokuserad. Det kan mycket väl bli full fart från början. Jag är inte rädd att åka ut.

Har du varit i Budapest förut?

– Nej, men jag har hört att det ska vara en väldligt vacker stad med bra bad och fin arkitektur. Det ska bli kul och spännande att få åka dit, avslutar Peter Swartling

Denna vecka är det dags för Ralf Edström och Glenn Hysén att tampas om den andra biljetten till Unibet Open.

Denna vecka väntar även en duell mellan Erik Segerstedt, känd från Idol, Körslaget och en av medlemmarna i E.M.D. och sportkrönikören Patrick Ekwall.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Poker

ÄMNEN I ARTIKELN

Poker