”Kör för mitt jobb”

SPORTBLADET

Pressad Toseland måste prestera på hemmaplan

James Toseland måste prestera på hemmaplan.

– Jag kör för mitt jobb, säger han.

Måste prestera James Toseland vet vad som gäller. FOTO: AP

Den dubble superbikevärldsmästaren väntar fortfarande på sitt genombrott i MotoGP. Visserligen fick han inleda säsongen vid sidan av eftersom han kraschade svårt i både Sepang och Jerez och därför missade värdefull testtid.

Trots det hade han hoppats på att få det stora genombrottet, men han är bara 14:e man i VM och Yamaha Tech 3 är allt annat än nöjda. Inför helgens lopp på hemmabanan Donington måste britten prestera:

– Jag måste göra ett bra resultat, säger han till MCN.

– Jag kör trots allt för mitt jobb.

Snabbt slut i fjol

Men i fjol tog loppet på Donington slut redan i den första kurvan.

– Jag kan knappt vänta på att få ta revansch för förra året, dessutom vill jag stanna i MotoGP och jag tycker att jag har förtjänat att köra den här serien, säger han.

– Jag har inte visat allt jag kan än, men som jag ser det så förtjänar jag att köra bland de bästa förarna. SÅ länge inte tillverkarna ger mig det bästa materialet är de svårt att vara med i toppen. Men när jag är en sekund bakom Valentino vet jag att jag gör ett bra jobb sett till de förutsättningar jag har.

Men han ligger dessutom under mot teamkollegan Collin Edwards i den interna duellen.

– Eftersom jag inte kunde testa i inledningen av säsongen så låg jag efter redan när vi startade. De nya däcken har gjort att inställningarna på cykeln ändras och eftersom jag missade så många tester måste jag testa i samband med loppen och det har gjort att jag varit ojämn.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport