Nobbar världscupen men tjänar miljoner

SPORTBLADET

Petter Northug dominerar nätpokern hos PokerStars just nu

Foto: Skidor eller Poker? Petter Northug intervjuas av Sportbladet inför det misslyckade OS-äventyret i Sotji. Vi kan konstatera att norrmannen är betydligt vassare vid pokerbordet än i skidspåren just nu

Han nobbade världscupsavslutningen i Falun och la ner skidsäsongen i förtid efter de skrala resultaten.

Vid pokerbordet går det desto bättre för Petter Northug.

Norrmannen är en av de största vinnarna i världen online det senaste dygnet och har vunnit motsvarande ungefär en miljon kronor den senaste veckan.

Petter Northug gjorde ett minst sagt misslyckat OS och har heller inte klarat av att göra några resultat efteråt.

Han valde att stå över den klassiska femmilen på hemmaplan i Holmenkollen och meddelade kort därpå att han lägger ner skidsäsongen vilket innebär att han missar världscupsavslutningen i Falun som inleds under fredagen.

560 000 plus senaste dygnet

I stället för skidspåren har Petter Northug tillbringat en stor del av den senaste veckan vid pokerbordet.

Norrmannen har spelat på PokerStars i stort sett dagligen och gjort riktigt fina resultat. De senaste sju dagarna har han plussat hela 245 000 dollar eller över 1,5 miljoner kronor enligt statistiksajten Highstakesdb.com och bara det senaste dygnet har han, i skrivande stund, vunnit 88 775 dollar eller knappa 560 000 kronor. Norrmannen sitter och spelar i skrivande stund vilket gör att den siffran kan förändras snabbt.

En av de största vinnarna

Men nuvarande resultat gör honom till den fjärde bästa spelaren i världen online det senaste dygnet och den största vinnaren av alla hos PokerStars.

Eftersom Petter Northug valt att dölja sina långsiktiga resultat på Highstakesdb.com går det bara att följa hans spel sju dagar tillbaka i tiden.

Men klart är att norrmannen är en av de största vinnarna i världen när det kommer till onlinepoker om man ser till perioden efter OS och Northug ser mer och mer ut som en framtida storspelare om han bestämmer sig för att satsa ordentligt när skidkarriären är över.

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker