”Övertygad om att vi är starkare i Barcelona”

Marcus Ericsson hade problem i Kina.

Nu längtar han till omstarten i Europa.

– Jag är övertygad om att vi är starkare där.

Svensken startade Kinas GP från plats 20 och han var också 20:e man i mål, sist av de förare som fullföljde loppet och två varv efter segraren Lewis Hamilton.

- Jag hade problem med understyrning hela loppet, oavsett vilka däck vi hade så fanns inte balansen där och jag kunde inte trycka på alls. Det var bra att vi tog oss i mål, men om bilen inte hade understyrt hade vi varit snabbare, säger han i ett pressmeddelande.

– Jag gjorde ingen bra start heller och jag låg bakom båda Marussias bilar efter det första varvet. Vi körde med mjuka däck den första stinten, men de släppte rätt snabbt och vi tog sedan den hårdare däckblandningen från varv tio. Vi ändrade framvingen för att få bukt med problemen med understyrning, men det hjälpte inte heller. Det var samma på den tredje och fjärde stinten också.

Nu lämnar F1 Asien och reser vidare till Europa där Spaniens GP avgörs om tre veckor. För Marcus Ericsson betyder det att han har mycket arbete i fabriken fram till dess.

– Då kommer vi till banor som jag känner till väldigt bra och som nykomling är det bra för mig och jag hoppas också på att dra fördel av att kunna jobba mycket i fabriken och i simulatorn den kommande tiden och dessutom har vi en del nya delar till Barcelona, säger svensken.

– Jag är övertygad om att vi är starkare där och att vi är redo att ta ännu ett steg framåt i loppen efter det.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN