Bomben: Kim Nilsson går till Schweiz

avJonas Gustavsson

SPORTBLADET

Klar för två säsonger i Alplandet

Foto: BILDBYRÅN

Under torsdagsmorgonen briserade en innebandybomb: storstjärnan Kim Nilsson, 25, blir proffs i Schweiz.

Forwarden lämnar AIK efter säsongen.

– Det var en möjlighet som det inte gick att tacka nej till, säger Kim Nilsson.

Ryktena har florerat ett tag men få har tagit det på allvar. Men under torsdagsmorgonen kom beskedet: storstjärnan Kim Nilsson blir proffs i Schweiz.

AIK-forwarden, just nu tvåa i SSL:s poängliga med 36 mål och 60 poäng på 24 matcher, lämnar Sverige efter säsongen och kommer att spela de två kommande åren i Zürich.

Landslagsspelaren blir heltidsproffs.

– Jag fick ett avtalsförslag som det inte gick att tacka nej till. Jag ser en stor möjlighet att utvecklas som innebandyspelare. Dessutom kittlar tanken att kunna titulera sig som proffs, få chansen att träna på dagtid och även uppleva ett äventyr, säger Kim Nilsson, som också hade möjligheten att bli heltidsproffs i Sverige.

”Kunde inte tacka nej”

– Jag och AIK har haft en dialog om det eftersom de ville att jag skulle stanna, men jag kunde inte tacka nej till den här chansen i Schweiz. Men det är redan klart att jag kommer tillbaka till AIK efter de här två åren. Jag har ett år kvar på mitt kontrakt med klubben och när jag kommer hem ska vi prata om ett längre avtal.

Beskedet om proffsäventyret kommer med två omgångar kvar av SSL och ett stundande slutspel med AIK.

– Det fanns en tanke med det: Zürich ville få ut nyheten snabbt och AIK hade inga problem med det utan ville spela med öppna kort, och de har skött detta väldigt bra. Det är skönt för mig också. Nu behöver jag inte fundera på detta utan kan fokusera helt och hållet på slutspelet.

I december lär Kim Nilsson dock vara tillbaka i Sverige eftersom innebandy-VM spelas i Göteborg.

– Jag tror inte det faktum att jag kommer spela i Schweiz påverkar mina landslagschanser. Ligan i Schweiz drar igång i september precis som i Sverige, så det handlar bara om några månader där nere och vi har ganska många landslagssamlingar under hösten, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

Innebandy