Pokerns Harry Potter – har vunnit 45 milj

Av: David Tanentsapf, Minimedia

Publicerad:

David Vamplew lärde sig spela i skolan – nu är han mångmiljonär

Han upptäckte poker i skolan och fastnade direkt.

Fyra år senare är David Vamplew Skottlands mest framgångsrika spelare genom tiderna med sammanlagda vinster på motsvarade 45 miljoner kronor.

– Jag behöver inte bry mig så mycket om pengar längre, säger han.

Skolan i fråga är inte Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry som man skulle kunna tro utan Edinburgh University där David Vamplew pluggade matte. "Pokerns Harry Potter" som han kallas har sitt ungdomliga utseende till trots hunnit fylla 26 år.

"Normalt tio timmar i sträck"

Skotten, som slog igenom 2010 när han vann EPT London för motsvarande 9,5 miljoner kronor i en av sina första stora liveturneringar, har fortsatt på det inkörda spåret. Han har samlat ihop liveturneringsvinster på motsvarande 19,5 miljoner kronor enligt tidningen Scottish Express är hans vinster på nätet ännu större, motsvarande 26 miljoner kronor.

I en intervju med samma tidning berättar David Vamplew att de mesta pengarna tjänats in hemifrån den lilla lägenheten i Edinburgh där han inrett ett helt rum som kontor, enbart för pokerspel. Där tillbringar han ofta de flesta av dygnets timmar.

– En normalsession sitter jag ungefär i tio timmar i sträck. Och spelar du en turnering får du ju sitta kvar tills det är slut. Det längsta jag har spelat är 14 timmar. Särskilt när du vinner, då måste du fortsätta spela och spela, säger han.

"Ingen löjlig bil"

Men trots att David Vamplew Skottlands mest framgångsrika spelare genom tiderna lever han sparsamt och spenderar sina pengar försiktigt. Lägenheten i Edinburgh är faktiskt det enda betydande köp 26-åringen gjort sen miljonerna började trilla in.

– Jag behöver inte bry mig så mycket om pengar längre fast i livet som pokerspelare ingår att jag måste vara försiktig när jag planerad framtid eftersom det inte finns någon garanterad inkomst. Jag har inte slösat nåt alls på vräkiga saker, som nån löjlig bil. Jag klarar mig uppenbarligen ganska bra, men jag måste vara förnuftig.

David Vamplew är närmast aktuell under EPT Prag, Main Event drar igång på torsdag den 12 december och håller på till den 18 december.

Och du kan följa hela turneringen direkt via webb-tv här på Sportbladet Poker.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN