Motorsport

Kvinna omkom under rallytävling

Av: 

Patrik Brenning

Per Lidholm

SPORTBLADET

”Tävlingen är avbruten”

En kvinna i tjugoårsåldern har omkommit i den olycka som inträffade i samband med rallytävlingen Skänningeknixen norr om Mjölby i dag.

Två andra unga kvinnor runt samma ålder är förda till Universitetetsjukhuset i Linköping med nackskador.

– Tävlingen avslutades direkt, säger Olof Kånge, ordförande i Västra Östergötlands motorklubb till Sportbladet.

Tipsa | Aftonbladet

Enligt ett vittne som corren.se talat med så skedde olyckan när en rallybil kom upp på två hjul i en vänstersväng och körde av vägen.

– Det stod kanske tiotalet personer i kurvan, några hann inte reagera, säger vittnet till tidningen.

Många chockade

Två av de skadade fördes till sjukhus i Linköping och den tredje till sjukhuset i Motala.

– Det är också ett stort antal chockade människor. Det var också förare och kartläsare som behövde stöd och hjälp. Det är många arrangörsmänniskor som också är djupt chockade, säger Lars-Göran Nilseryd, vakthavande befäl hos polisen i Östergötland.

Ett kristeam fanns efter olyckan på plats i arrangörsklubbens klubblokal i Skänninge.

– Tävlingen avslutades direkt när olyckan hände. Nu har allt plockats ihop och tävlingsledningen sitter i möte med räddningsledaren, säger Olof Kånge, ordförande i arrangerande Västra Östergötlands motorklubb

Tog sig in på avspärrat område

Enligt honom hade åtta personer tagit sig in på ett avspärrat område, via en bakväg.

– De tog sig in på ett ställe där man absolut inte ska vara. Vi hade avspärrningar och publikvärdar på plats. Så här i efterhand, när en person har omkommit, önskar man självklart att man gjort vissa saker annorlunda men det är väldigt mycket folk på plats vid en sådan här tävling och det är ett stort geografiskt område att täcka av. Det är fruktansvärt och alla tankar går till de drabbade och deras anhöriga, säger han.

"I nuläget inte brottsrubricerat"

Polisen ska utreda vad som har hänt vid olyckstillfället.

– Vi utreder den som en trafikolycka och i nuläget är det inte brottsrubricerat, men det kan ju ändras under utredningens gång. Vi har inte hållit särskilt många förhör eftersom de inblandade har varit så pass chockade, säger Tor Sevelius vid länskommunikationscentralen hos polisen i Östergötland

Skänningeknixen är första deltävlingen i RS-serien i Östergötland. Runt 60 bilar var anmälda till tävlingens olika klasser.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Motorsport

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport