Innebandy

Rudd-löst – men knappast uddlöst

Av: 

Jonas Gustavsson

SPORTBLADET

Fyramålsskytten: ”Visade att vi är bra ändå...”

Det har stormat kring Falun under veckan sedan klubben stängt av Alexander Rudd.

Men på plan verkar det inte ha påverkat.

Mullsjö besegrades med klara 6-1.

– Jag tycker vi visar att vi är starka ändå, säger fyramålsskytten Rasmus Enström.

I fredags släppte Storvreta bomben att man gjort klart med Faluns stjärn- och landslagscenter Alexander Rudd, 21, till nästa säsong.

En övergång som skapar het debatt i innebandy-Sverige.

Falun svarade i måndags med att stänga av Rudd från spel resten av säsongen.

Rudd har under majoriteten av säsongen matchats som motor mellan poängmaskinerna Rasmus Enström, 24, och Alexander Galante Carlström, 25. Nu letar Falun efter en ersättare – och mot Mullsjö testades Emil Johansson, 21, i rollen.

Och någon kortsiktig negativ effekt blev det inte av Rudd-avsaknaden: Falun vann med 6-1 och Rasmus Enström satte fyra bollar.

”Skönt att vinna”

– Det var skönt att sätta några mål, det brukar ju vara Galante som står för det där. Men framförallt så var det skönt att vinna. Speciellt eftersom det hänt lite saker i klubben den senaste tiden, säger Enström till TV4 Sport, och kommenterade avsaknaden av Alexander Rudd så här:

– Vi förlorar en världsspelare, men vi kan inte lägga oss ner och dö för det. Vi har ett bra lag ändå, fast han inte är med. Det tycker jag vi visar idag.

Rudd har varit framspelaren i kedjan – en roll som Alexander Galante Carlström nu oväntat tog på sig med dubbla assister till Enström.

– Han (Galante) brukar göra mycket mål och är van vid det, men jag tror inte han var sur över att det inte blev några idag, han fick ju vara lite passningsgeni istället, säger Enström.

Falun är tvåa i tabellen medan Mullsjö är åtta.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Innebandy