Stjärnan friad från misstanke

Nu får han hjälp av experter

Brottsutredningen mot den allsvenska fotbollsspelaren har lagts ner.

Men den berörda klubben kommer att koppla in externa resurser för att komma till rätta med spelarens privata situation.

– Vi ska ta hjälp av experter på området, säger en representant för klubben.

I söndags kväll greps den allsvenske spelaren och vid natten till måndagen anhölls han, misstänkt för grov kvinnofridskränkning.

Efter att ha förhörts på måndagseftermiddagen försattes han på fri fot. I går eftermiddag lades utredningen ner.

”Ska vara en förebild”

Den allsvenska klubben kommer inte att vidta några disciplinära åtgärder för spelaren. Men de anser inte att saken är utagerad.

– Vi har ett jättestort ansvar. Vi har en ständig dialog med samtliga spelare om hur deras situation ser ut, och för att hjälpa dem att leva som bra och sunda människor och förebilder. Så blir det även i det här fallet. En misstanke har uppstått och då är det klart att vi har ett resonemang om vad som kan ligga bakom misstankarna. Det är ett jobb mellan spelare, klubb och eventuella externa parter, säger en företrädare för fotbollsklubben.

Vill inte uttala sig

– Vi får göra en bedömning av den sociala situationen och anpassar våra åtgärder för vad som är bäst för klubb, spelare och för familjen. Det är viktigt för mig att säga, det har funnits en misstanke om en konfliktsituation i familjen och då är det vår uppgift att stötta inte bara spelaren, u­tan även andra parter.

Ska ni ta hjälp av en ­psykolog?

– Det som är lämpligast. Vi samtalar med folk som är mycket bättre lämpade för det här än en fotbollsklubb.

Sportbladet har varit i kontakt med den allsvenske spelaren, som inte vill uttala sig.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.