”Känns lite i hjärtat”

Joakim Hedqvist sänkte gamla klubben med tre mål

Joakim Hedqvist stod för tre mål när Vänersborg besegrade Edsbyn på onsdagskvällen.

Han själv, som har upplevt fyra SM-guld med Edsbyn, medger att det sticker till lite extra när bollen landar i nätmaskorna bakom motståndarmålvakten.

– Edsbyn är den klubb som har gett mig mest i hela min karriär, säger han.

Vänersborgs Joakim Hedqvist, 36, satte på onsdagen stopp för Edsbyns obesegrade svit då han stod för tre mål i lagets 5-2 vinst.

– Det var en viktig seger för oss, vi behövde det här. Vi har varit lite svajiga i inledningen men nu på slutet har vi fått lite mer killer-instinkt, det är det som avgör, säger han.

"Extra speciellt mot dem"

Joakim Hedqvist tog fyra SM-guld med Edsbyn innan han lämnade klubben år 2010.

– Edsbyn är den klubb som har gett mig mest i min karriär. Det är klart att det känns lite i hjärtat, den klubben känns närmare än min moderklubb så det är extra speciellt att göra tre mål.

– Jag vill ju att det ska gå bra för dem lika mycket som jag vill att det ska gå bra för oss, tillägger han och skrattar.

Segern placerar Vänersborg på en sjätteplats i tabellen. Edsbyn ramlar ned på tredje plats efter att Villa-Lidköping vunnit med 8-3 mot Vetlanda.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.