Slog vad på fyllan måste bli Ironman

avDavid Tanentsapf, Minimedia

Publicerad:

Ska springa maratonlopp och cykla 18 mil under helvetestävlingen – miljoner kronor står på spel

Foto: Pokerlistings

Här är pokervärldens senaste vansinnesvad.

Danske stjärnan Lars Bønding måste genomföra den brutala triathlon-tävlingen "Ironman" före den första september nästa år.

Klarar han det blir han ett par miljoner kronor rikare.

Lars Bønding är en av Danmarks största och mest framgångsrika pokerspelare och har dokumenterade liveturneringsvinster på ungefär 12 miljoner svenska kronor.

Vad han däremot aldrig har varit är ett träningsfreak, vilket gör hans Facebook-uppdatering i måndags extra chockerande.

Där avslöjade Lars Bønding nämligen att han, under festen på pokerkollegorna Vera Kelleher och Mads Andersens bröllop, förbundit sig att genomföra en fullständig "Ironman" före den 1 september nästa år.

– Tokiga grejer händer på bröllop. På Vera Kelleher and Mads Andersens bröllop var jag plötsligt involverad i ett vad (50 procent av gästerna var spelaren vilken överraskning). Därför måste jag genomföra en Ironman före den 1 september 2014. Träningen har börjat…

"Ska aldrig känna sig säker"

En Ironman är alltså en brutal triathlon-tävling där man ska simma 3 800 meter, cykla 180 kilometer och springa ett maratonlopp (42,195 km). Detta måste dessutom avverkas på under 17 timmar.

Det blir något att bita i för Lars Bønding. Men klarar han det så är belöningen därefter. Enligt danska pokersajten PNN.dk får Bønding tio gånger insatsen om han klarar det.

Och det handlar inte om någon 500-lapp som tiodubblas. Samma källa avslöjar att Lars Bønding skulle behöva "vinna Sunday Million en eller två gånger" för att komma upp samma pengar vilket borde göra den potentiella vinstsumman till strax under två miljoner svenska kronor.

En av dem som spelat mot Lars Bønding är danske superstjärnan Theo Jørgensen och han är orolig över den stora insatsen.

– Först var jag väldigt nöjd med vadet. Men när insatserna började öka, och Bøndings morot blev större och större, blev jag bekymrad. Man ska aldrig känna sig säker när en jute har en gigantisk morot hängande framför näsan, säger han till PNN.dk.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Poker