”Hon har inte stått över en middag sedan hon föddes”

SPORTBLADET

Kommentator i blåsväder efter vikthån

Foto: Dragana Cvijic, till höger.

Norske kommentatorn Harald Bredeli har gjort ett nytt övertramp.

När Norge åkte ur handbolls-VM vikthånade han serbiska stjärnan Dragana Cvijic, 23, med orden:

– Vi ser att hon inte har stått över en middag sedan hon föddes...

1,1 miljoner norrmän såg VM-kvartsfinalen som sändes på TV2. När kommentatorn Harald Bredeli uttalade sig nedlåtande om Dragana Cvijic utbröt tittarstorm och flera tittare ringde in till kanalen för att framföra klagomål.

– Här har vi Cvijic, en best till spelare. Hon kan alla tjuvtricks och blir svår att stoppa, sa Bredeli bland annat.

Ville inte såra

Serbien vann matchen med 28–25 och Cvijic gjorde åtta mål. Men Bredeli la i stället fokus på att serbiskan är 185 centimeter lång och väger 95 kilo.

– 185 centimeter lång och vi ser att hon inte har stått över en middag sedan hon föddes för 23 år sedan.

Bredeli har insett stormen han orsakade och försöker nu förklara sig. Han menar att han inte hade någon avsikt att såra varken Cvijic eller andra personer som kämpar med sin vikt.

”Vikt är ett minfält”

– Min poäng med det jag sa var inte att fokusera på längd eller vikt, eller dissa någon för att den är stor. Poängen var att understryka att vi hade en motståndare som har extrema fysiska förutsättningar. Hon är lång, stor, och svår att passera när man anfaller och svår att stoppa när man försvarar. Jag använde en metafor för att beskriva det. Det är tråkigt om någon känner sig kränkt, säger Bredeli till TV2.

– I handboll är fysiken en konkurrensfördel. Om du väger mycket, men använder tyngden rätt är man svårstoppad. Men jag inser att vikt är ett minfält där man måste vara försiktig.

Det är inte första gången Harald Bredeli är i blåsväder. I augusti berättade Gro Hammerseng-Edin, 33, som sedan flera år tillbaka är öppet homosexuell, hur hon för åtta år sedan blev ”outad” av Bredeli i direktsändning.

Se och hör klippet här

ARTIKELN HANDLAR OM

Handboll