Snowboardstjärna bröt handleden på träning

Skadan ska inte stoppa Katie Ormerod

Se allt från OS i Pyeongchang på Kanal 5 och Kanal 9 eller streama på Eurosport.se.

GANGNEUNG. Katie Ormerod föll illa på träningen och bröt handleden.

Men frakturen ska inte stoppa snowboardstjärnans guldjakt i OS.

– Jag ser fram emot att tävla på söndag, hälsar 20-åringen.

Katie Ormerod är i Sydkorea för att slåss om medaljerna i både slopestyle och den nya OS-grenen big air.

Men det började illa. Redan under den första träningsdagen skadade sig 20-åring när hon testade slopestylebacken i Phoenix Park i Pyeongchang.

– Jag älskar banan men tyvärr gled jag av ett räcke och bröt handleden. Men jag mår bra och ser fram emot att träna vidare och tävla på söndag, skriver Katie Ormerod på sociala medier.

Förföljd av skador

Hon publicerade först en bild på armen i den stödskena som ska rädda hennes OS-medverkan, men bytte ut den mot en bild där hon leende poserar med brädan i skidbacken.

Det är inte första gången Katie Ormerod skadas på träning. För ett knappt år sedan bröt hon en ryggkota vilket fick till följd att hon missade VM i Sierra Nevada.

På grund av en knäskada tvingades hon även stå över OS i Sotji 2014, men det krävs mer än en bruten handled för att stoppa hennes framfart i Sydkorea.

Målet är två medaljer

Katie Ormerod är ett av Storbritanniens största medaljhopp och tror bevisligen på sig själv. Hennes mål är att lämna Pyeongchang med två medaljer.

GUIDE: OS-program 2018: Alla tider – alla dagarLäs alla artiklar från OS i Sydkorea 2018
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.