”Kan fira sin första jul sedan olyckan”

Foto: Salvatore Di Nolfi / TT / NTB Scanpix
SPORTBLADET

2013 skadades Michael Schumacher svårt i en skidolycka.

Nu, fyra år senare, kan Formel 1-ikonen äntligen fira jul med familjen igen, enligt tyska tidningen InTouch.

”Hustrun Corinna har beställt en julgran”, skriver tidningen.

I slutet av december 2013 var förre Formel 1-mästaren Michael Schumacher inbladad i en allvarlig skidolycka och ådrog sig svåra hjärnskador.

– Jag träffade hans son och han sa att Schumi vaknar upp väldigt långsamt, väldigt långsamt. Även om saker går i långsam takt så har han hela sitt liv framför sig att ta sig tillbaka, sa F1-legendaren Jean-Louis Moncet några år senare.

Därefter har rapporterna om Schumachers tillstånd varit knapphändiga.

Delvis på grund av att familjen har hotat med att stämma tidningar som sprider falsk information om F1-ikonen.

”Får fira jul med familjen”

Men nu tycks i alla fall den tyska tidningen InTouch ha kommit över rapporter som visar på vissa framsteg med ”Schumis” tillstånd.

Tidningen skriver att Michael Schumacher är i så pass bra skick att familjen planerar sitt första gemensamma julfirande sedan olyckan för fyra år sedan.

”Hustrun Corinna har beställt en julgran som familjen vill ha upp i hemmet i Gland. Det är Michaels rehabcentrum sedan olycka och det är där Corinna samt deras barn Gina-Maria (20 år) och Mick (18 år) bor och hjälper honom”, skriver tidningen.

Tidigare i veckan valdes Schumacher in i Formel 1-sportens Hall of Fame, men närvarade inte själv vid ceremonin.

– Alla vet att Michael borde vara här och jag är säker på att han hade älskat att vara här, sa 48-åringens manager Sabine Kehm då.

ARTIKELN HANDLAR OM